We worden oud

In 1994 was de Nederlander - iedereen meegerekend - gemiddeld ruim 35 jaar oud. In 2014, amper 10 jaar later, zijn we gemiddeld bijna 7 jaar ouder: 42. We horen daarbij tot de oudste landen van Europa, jonger dan Duitsland (45,6), maar veel ouder dan Turkije (30,4) Niets kan deze tendens keren, al zou instroom van jonge mannen wel helpen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. johandevri

  Instroom van jonge mannen?…Welnu dat is dus al gaande en masse. Het probleem is dat de meeste van deze jonge mannen niets bij zullen gaan dragen aan onze samenleving!! De meesten van hen zullen eindigen in een uitkeringssituatie om maar te zwijgen van het criminele circuit. Kost ons enkel geld,…veel geld..om over de vele negatieve lange termijn effecten maar te zwijgen. Dit moge misschien NIET politiek correct zijn wat ik nu hier neerpen, maar is helaas wel de waarheid. WE moeten de vergrijzing op een andere manier aanpakken,niet zo dus. Dat heeft geen zin mi.

 2. johandevri

  In dit licht gezien snap ik nu waarom Merkel zoveel (jonge) asielzoekers naar Duitsland wilt halen. Ze hoopt natuurlijk dat die aan de slag gaan…en tevens is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om de lonen nog verder te verlagen. Een proces wat in meerdere landen in de EU al jarenlang aan de gang is. Er zijn in Duitsland steeds meer mensen werkzaam met 2 (of meer!) banen omdat ze van een baan NIET rond kunnen komen. Zeg maar het Amerikaanse idee…..en dat moeten we dus ook gaan krijgen in de EU…volgens de Eurofielen. de EU?? Ik bedank ervoor.

 3. stan van den broek

  1994 & 2014 is 20 jaar verschil geen 10

 4. quikfit

  ”al zou instroom van jonge mannen wel helpen”….Dan verplaats je het probleem naar de toekomst….en word het veeel groter…
  Maar 3Heus…je word op je wenken bediend,alle jonge moslim mannen zijn onderweg…alleen die kosten geld…jammer…plannetje mislukt….

Reacties niet toegestaan