Levenslang geëist tegen Julio Poch

Het Argentijnse Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen ex-Transaviapiloot Julio Poch. Dat heeft advocaat Geert-Jan Knoops dinsdag bekendgemaakt.

Poch wordt ervan verdacht dat hij ten tijde van de militaire dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land dodenvluchten heeft uitgevoerd. Tijdens zulke vluchten werden tegenstanders van het regime vanuit vliegtuigen in zee gegooid. Poch heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is.

De straf is dagen geleden al geëist, maar niet in de media gekomen. Knoops noemt de eis ,,verbijsterend'' omdat er volgens hem geen bewijs is. Knoops spreekt van een politieke eis die weinig met recht te maken heeft.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    Maxima vragen ?

  2. Jaap Aap

    Wat een domme opmerking van Knoops. Hij zegt “verbijsterd te zijn over de strafeis. Volgens mij is het juist de taak van een OM om bewijs te leveren en daarbij een passende strafeis neer te leggen.

    Wij roepen toch ook niet dat we “verbijsterd” zijn als hij straks vrijspraak vraagt? Zowel de advocaat als het OM hebben hun eigen taak. Dat hoort bij het systeem en de rechter oordeelt. Je kunt pas verbijsterd zijn als zijn client schuldig wordt bevonden en geen straf krijgt of onschuldig en levenslang. Maar deze eis past gewoon bij deze zaak en de verdenking van moord of medeplichtigheid.

Reacties niet toegestaan