Dijkhoff: ik had beter moeten weten

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie vindt dat hij als Kamerlid beter niet betrokken had kunnen raken bij een persbericht van het ministerie over de omstreden Teeven-deal. ,,Het bespreken van een concept-persverklaring is een stap te ver.''

Hij zei dat woensdag tijdens een debat over de affaire. De oppositie heeft veel kritiek op de bemoeienis van Dijkhoff en ook huidig minister Ard van der Steur met de nasleep van de deal.

Dijkhoff was destijds Tweede Kamerlid en was die dag in maart toevallig bij partijgenoot en toenmalig justitieminister Ivo Opstelten, als campagneleider voor de VVD. Opstelten was bezig met een persbericht, omdat Nieuwsuur die avond het bedrag wilde onthullen dat gemoeid was met de schikking van de overheid met een drugscrimineel.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    omdat je betrapt bent …

  2. Prikker

    Lijkt me inderdaad weinig ‘per ongeluks’ aan… er is gewoon doelbewust getracht de Tweede Kamer te misleiden met alle mogelijke middelen die ze samen konden bedenken… en dat doen ze nu af met een simpel ‘ik had beter moeten weten’ ?!?????

  3. catchit64

    Wat is die politiek toch een vies zooitje. Het is toch ook geen wonder dat mensen op een goed moment geen genoegen meer nemen met achterbakse beslissingen van enge mannen in pakken. De boel belazeren voor een enorme maandelijkse som geld is toch van de zotte. Ga werken voor je geld, voor leugens en bedrog kijken we wel naar een tv serie of zo.

Reacties niet toegestaan