Rellen helpt: er komt geen asielzoekerscentrum in Geldermalsen

In Geldermalsen komt voorlopig geen asielzoekerscentrum voor 1500 vluchtelingen. Dat heeft burgemeester Miranda de Vries woensdag gezegd. ,,Het voorstel is van tafel. Dat heeft het college deze week besloten. We blijven wel de behoefte voelen om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de vluchtelingen, maar hoe en wanneer komt later''', aldus de burgemeester.

Een inspraakavond in Geldermalsen over de komst van het asielzoekerscentrum liep vorige week helemaal uit de hand. Veertien relschoppers werden toen gearresteerd. De vergadering werd onderbroken en de raadszaal ontruimd. De meeste relschoppers kwamen uit Geldermalsen zelf.

,,De snelheid en omvang waarmee we dit wilden realiseren heeft veel weerstand en polarisatie opgeroepen. Dat was een inschattingsfout. Het voorstel is teruggetrokken, het bestaat niet meer'', zei De Vries tijdens een persconferentie. ,,De eerste verantwoordelijkheid als college is om de rust terug te brengen, en ervoor te zorgen dat we weer met elkaar door een deur kunnen als gemeenschap.''

106 Reacties Doe mee met de discussie →