Rutte over Keulen: onacceptabel en walgelijk

,,Volkomen onacceptabel. Walgelijk en te bizar voor woorden.'' Zo reageerde premier Mark Rutte naar verschillende media op de gebeurtenissen in Keulen. Daar deden tientallen vrouwen aangifte van aanranding door buitenlandse mannen.

,,Ik hoop dat de Duitse autoriteiten erin slagen de daders zo snel mogelijk te identificeren en op te pakken. Dit moet afgestraft worden'', aldus de minister-president. ,,Natuurlijk moeten we in Nederland alert blijven. Dat zijn we ook. Wat niet helpt is olie op het vuur gooien. Daar ga ik dus niet aan meedoen.''

PVV-leider Geert Wilders klaagde eerder op de dag dat Rutte, die woensdag van vakantie terugkeerde, nog niet reageerde op de gebeurtenissen. Vicepremier Lodewijk Asscher liet zich al eerder horen. Hij noemde de voorvallen ,,huiveringwekkend''. ,,De daders - een grote groep jonge Noord-Afrikaanse mannen - verdienen stuk voor stuk vervolging en straf'', aldus Asscher.

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan Leul

  Amsterdamse basisschoolbesturen staan open voor het invoeren van een algemene vrije dag voor het Suikerfeest, eventueel als vervanging van een christelijke feestdag. Daarmee reageren ze op het verzoek dat groep 8b van Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE) deze week richtte aan de gemeente.
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4219601/2016/01/06/Amsterdamse-schoolbesturen-voelen-wel-wat-voor-vrije-dag-Suikerfeest.dhtml

  • Jaap Aap

   Dank je. Kun je nu nog even uitleggen wat dat heeft te maken met aanrandingen in Keulen? Het gaat niet over school, niet over Duitsland en dus Keulen, niet over seksueel geweld. Oh, en Rutte is niet eens de minister van Onderwijs!!

   Ik ben benieuwd.
   Gelijk ben ik er van overtuigd dat het onderbuikje weer even geleegd is…

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Blargh

    ongewenste sex en suikerfeest, dat moet zelfs in aapje’s beperkte hersens een vonkje geven

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • Raymond de Greef

    Jaap wat ben jij toch een zielige mannetje zeg! je loopt over van je eigen narcistische zelfvertrouwen probeert mensen weg te zetten en met je onderbuik antwoorden hebben we het wel gehad ga lekker bij de site Joop.nl in de billetjes van je linkse maatjes kruipen misschien slaap je dan beter!! wat een mega sukkel ben je toch!

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • Burgermans

    De islam moedigt seksueel geweld en terreur aan.

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • Legija

    Natuurlijk, vooral alles blijven goed praten, het is nu éénmaal gewoon een bende op drift geraakt schorem, daar kan toch niemand voor wegkijken! Pffft….en als het jouw vrouw of dochter betrof?

    (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Legija

  Ach….hij heeft zijn vriendje Samsom geraadpleegd, en gaat straks weer met zijn vuistje op tafel slaan!

 3. Motto

  Sraffen moet natuurlijk maar het is net zoiets als de put dempen wanneer het kalf verdronken is. Laat Rutte en consorten nou ook eens de oorzaak benoemen en dáár iets aan doen. Om te beginnen verdrag van Schengen opdoeken en grens dicht!!!

 4. Jaap Aap

  Nou, Geert zal wel weer blij zijn. Rutte heeft gereageerd. Of verwijt hij Rutte nu dat hij eerder van vakantie terug had moeten keren vanwege de, overigens afschuwelijke, gebeurtenissen in Duitsland?

  • Burgermans

   Je kunt zeggen wat je wil van de Heer Wilders maar hij was de enige opiniemaker die waarschuwde voor de testosteronbommen en terroristen die als vluchtelingen naar Europa komen.

   (in antwoord op Jaap Aap)
 5. disqus_RinSh7fPr4

  Olie op het vuur helpt niet, een cursus vrouwen respecteren ongetwijfeld wel:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24961068/__Cursus_vrouwenrespect__.html

  Je verzint het gewoon niet.

  • kwikfit

   Beter investeren in een cursus ” hoe hoort het eigenlijk in de westerse samenleving” dan de gevolgen hebben van het gebrek aan kennis van de westerse samenleving
   *Al zou er best een regeltje mogen komen waarin staat dat : mocht u zich niet aan de wet houden/misdaden begaan, dan gaat u er meteen uit. Ongeacht uw land van herkomst, achtergrond, leeftijd.U laat dan immers zien dat u geen respect hebt voor ons, het land dat zo vriendelijk is u op te vangen en te onderhouden.

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
 6. Raymond de Greef

  Rutte bewijst keer op keer een zeer slechte MP te zijn deze man leeft in zijn eigen wereld ,met de quote ” laten we geen olie op het vuur gooien” of de “ondersteen komt boven” Rutte kan beter onder deze steen kruipen want ook hij is verantwoordelijk voor het openhouden van de grenzen ,waardoor we grote problemen hebben ook in ons land,diegene die dit nog steeds ontkennen slapen echt ,mooie idealen is wat anders dan de bevolking in gevaar brengen door mensen binnen te laten die niets hebben met onze normen en waarden.

  • Legija

   Olie op het vuur…….pffft, eens kijken hoe Markje reageert op de grootste koran verbranding die ooit heeft plaats gevonden…..?

   (in antwoord op Raymond de Greef)
 7. Burgermans

  Als Excellentie Rutte een vent was sloot hij de grenzen voor deze testosteronbommen en erkende hij het gelijk van de Heer Wilders. Maar ja….

 8. Legija

  Wat walgelijk en afschuwelijk is, dat Rutte en zijn ‘maatjes’ ons maar blijven vol pompen, met nu uit de media alom blijkt, een bende zgn. vluchtelingen van, op z’n minst een twijfelachtig allooi!

 9. Rinus57

  Hier is maar een remedie voor , allemaal in 2017 deze clown
  naar huis toe sturen tijdens de verkiezingen en zijn regeringsmaatje er
  achteraan .

  Hallo AUB niet vergeten hé , velen zijn zo kort van memorie
  dat het te gek voor woorden is als een VVD of een PVDA of de gedogers van CDA D66 , SGP en de CU weer in beeld verschijnen .

  In de volksmond spreekt men vaak van een ezel stoot zich
  niet twee keer aan de zelfde steen.

  Laat deze tegeltjes wijsheid eens waarheid worden zodat de
  geschiedenis zich voor deze klanten eens en voor altijd geschiedenis mag
  blijven .

  Het is een grove fout van deze politiek zoals zij met de leugens omgaan en het nieuws verkeerd brengen en gebruiken om het niet te benoemen dat het gaat om vluchtelingen en een paar dagen te laat brengt , punt !.

  • Legija

   Dit is gewoon pure volksverlakkerij, hoe kan het bestaan, dat de meest grote electorale minkukel van het hele kabinet, Samsom, nog überhaupt kan/mag mee regeren (Huh….defenitie van democratie gaat bij hem wel erg mank)! Hoe kan dit stuk PvdA ongeluk, nog uitspraken doen, ‘wij vanger er 200.000 op?

   (in antwoord op Rinus57)
 10. Legija

  Ach…..naar nu weer blijkt, is het gewoon ‘normaal’ deze gebeurtenissen, hetzelfde heeft zich tijdens oudejaarsnacht voorgedaan in Finland en Zwitserland….nu rest toch nog alleen de enen vraag…..wanneer gaan de politici eens echt iets doen, want het is géén incident, het is een gegeven!

 11. Petercas

  He Mark je gaat nog struikelen over die onderste steen.

Reacties niet toegestaan