Drukte op azc-bijeenkomst Overvecht

Ruim tweehonderd mensen zijn maandagavond afgekomen op een informatiebijeenkomst over de komst van een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers in Utrecht-Overvecht. Een hoge opkomst, zei een gemeentewoordvoerder. De bijeenkomst verliep rumoerig, vanuit het publiek werd gejoeld en klonk boegeroep.

Buiten waren ook tientallen mensen. Voor- en tegenstanders van een opvangcentrum stonden tegenover elkaar. Dat leek even tot een confrontatie te komen, maar de politie ging er tussen staan, waardoor de situatie snel weer onder controle was. Een persoon is na afloop van de bijeenkomst buiten aangehouden wegens belediging van een agent.

De lokale autoriteiten waren vooraf extra alert. De gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie hadden signalen ontvangen dat mogelijk ook anderen dan direct omwonenden naar de bewonersavond zouden komen. Alleen direct omwonenden waren uitgenodigd, zij konden alleen naar binnen als ze een wijkbrief bij zich hadden en zich konden legitimeren. Door de flinke toeloop en extra maatregelen begon de bijeenkomst iets later.

De tijdelijke noodopvang in Overvecht geldt vanaf eind juni dit jaar tot eind november 2018. Het is de bedoeling dat vierhonderd asielzoekers hier komen te wonen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Motto

  Gaat goed hoor jongens en meisjes van de politiek. Jaag de mensen maar in het harnas, luister vooral niet naar hen en druk vooral jullie eigen ‘idealen’ door. Niet vreemd opkijken als de bom een keertje gaat barsten, dat wel.

 2. Blargh

  Vervolgens bevestigde de Zweedse politie dat ook zij de de lichtgetinte variant van tikkertje [tikkie, nu ben jij een hoer, HAHA] bewust onder de gehaktballetjes verstopt hadden. Hun motief laat zich natuurlijk raden. “Dit is een pijnlijk punt. Soms durven we niet te zeggen hoe de vork in de steel zit, omdat we denken dat dat de (extreemrechtse) Zweden Democraten in de kaart zal spelen,” aldus politiechef Peter Ågren. In een nog uitgebreidere toelichting stelt de chef persvoorlichting politie Stockholm, Wolf Gyllander, het volgende: “Omdat de politie onafhankelijk is zijn we ook onafhankelijk van politiek of politieke partijen. Maar we bezitten wel allemaal een vorm van zelfcensuur als het gaat over zaken die te maken hebben met vluchtelingen en asielzoeker.

 3. Blargh

  Britse Meisjes Op “Industriële Schaal” Verkracht Door Islamitische Bendes.

  “Tussen het misbruik door, dat soms dagen duurde, zorgden de mannen uit Oxford ervoor dat de meisjes bewaakt werden zodat zij niet konden ontsnappen. Daarbij werden meisjes die op verschillende plaatsen in Oxford misbruikt zijn, voor het zelfde doeleinde overgebracht naar dorpen en steden als Londen en Bournemouth.” — Oxfordshire Serious Case Review

  “Ik kwam door mijn trui en tot het kruis doorweekt en in het bloed bedekt tussen 02:00/03:00 aan op het politiebureau. Ze stuurden me weg alsof ik ondeugend geweest was, een lastpak. — Getuigenis van een slachtoffer, Oxfordshire Serious Case Review.

  “Ik deed aangifte van een man die mij uitbuitte vanuit een kindertehuis. Hij werd gearresteerd en vrijgelaten, waarop hij mij wederom uitbuitte.” — Getuigenis van een slachtoffer, Oxfordshire Serious Case Review.

  “De politie weigerde ons adresgegevens te verstrekken, zodat wij haar niet op konden halen en naar huis konden brengen.” — Getuigenis ouders van slachtoffer, Oxfordshire Serious Case Review.

  “Ze was minderjarig maar ons werd verteld dat het ons niets aan ging.” — Getuigenis ouders van slachtoffer, Oxfordshire Serious Case Review.”

  http://nl.gatestoneinstitute.org/5415/britse-meisjes-verkracht

 4. Apekool

  Een AFA-figuur op de radio: “wij voelen ons geprovoceerd door de tegendemonstratie”.
  Beroeps-querulanten dus, met een uitkering hoogstwaarschijnlijk.

Reacties niet toegestaan