40 arrestaties bij politieactie Düsseldorf

De politie in Düsseldorf heeft ongeveer veertig mannen van Noord-Afrikaanse komaf opgepakt, omdat ze mogelijk illegaal in het land verblijven. In de zogenoemde wijk Maghreb, dat ook bekend staat als 'Klein Marokko', heeft de politie zaterdag zes uur lang controles uitgevoerd en huiszoekingen gedaan.

De papieren van bijna driehonderd mensen zijn gecontroleerd, maakte de politie zondag bekend. Bij de actie waren meer dan driehonderd politiemensen en veiligheidsmedewerkers betrokken. De autoriteiten in de stad willen de criminaliteit stevig aanpakken. Er zijn volgens de politie meer dan 2200 criminelen uit Noord-Afrika actief in Düsseldorf.

In de Maghreb-wijk wonen vooral veel buitenlanders. Het wordt gezien als een vrijhaven voor bendes die zich bezighouden met diefstal, straatroof en drugscriminaliteit. In Düsseldorf loopt een groot politieonderzoek naar de bendes.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heinz

  Veertig mannen van Noord-Afrikaanse komaf? Dat verwacht je toch niet heh?

 2. Blargh

  2 zinnen sommen het op :

  1. – The president of the Czech Republic has claimed it is ‘impossible’ for Muslims to integrate into modern Europe.

  2. – Speaking on local TV, President Milos Zeman also blamed the New Years Eve sex attacks in Cologne, Germany, on ‘Muslim culture’.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3403603/It-s-impossible-integrate-Muslim-community-Western-Europe-says-president-Czech-Republic.html

 3. kwikfit

  300 politie/veiligheidsmedewerkers die 6 uur lang controleren …. in n gebied met 2200 “goedgekeurde” criminelen ….300 maal controle papieren ( per agent 1 … in 6 uur tijd :-)) resultaat …. 40 mogelijke illegalen …. nogal magere oogst.

Reacties niet toegestaan