SP, PVV en PvdD: geen vertrouwen in minister

De SP, PVV en de Partij voor de Dieren hebben geen vertrouwen meer in justitieminister Ard van der Steur. De SP diende woensdagavond een motie van wantrouwen in. De PVV en de PvdD lieten weten deze motie te steunen.

De partijen verwijten de minister niet juist te hebben opgetreden in de kwestie-Maat.

SP-Kamerlid Michiel van Nispen zei dat hij niet anders kon dan een motie van wantrouwen in te dienen. De excuses die Van der Steur heeft gemaakt, ziet de SP als afgedwongen. Alleen omdat Maat er zelf achteraan ging, kwamen de excuses er uiteindelijk, aldus de SP.

Geen deemoedigheid

Van Nispen heeft geen enkel moment gehad dat hij een minister zag die op zoek was naar de waarheid. Hij miste zelfreflectie bij Van der Steur en ziet geen deemoedigheid. Ook wijst de minister te veel naar de politie, aldus de SP.

Raymond de Roon van de PVV zei dat Maat door de minister is ,,gemangeld'' en dat de bewindsman zelf geen initiatief nam om dat te herstellen. De PVV denkt ook niet dat Van der Steur het in de toekomst beter gaat doen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  ” een minister zag die op zoek was naar de waarheid.”
  roze olifanten zoek ik ook nog steeds

 2. Burgermans

  Hoe kan een minister, die zelf geen fatsoenlijk moreel besef heeft, de hoogste baas op Veiligheid en Justitie zijn?

 3. Raymond de Greef

  Opnieuw heeft dit kabinet deze week laten zien dat zij geen enkele zelfreflectie hebben, niet weten wat democratie is en zich constant schuldig maken aan manipulatie en crimineel gedrag!
  En raar vinden dat de burger de politici totaal niet meer vertrouwd en de kloof met de burger en politiek groter is als de afstand naar de zon!

Reacties niet toegestaan