Zweden geschokt na moord op medewerkster azc

Gisteren is een 22-jarige medewerkster van een azc doodgestoken door een 15-jarige vluchteling. 'Een verschrikkelijke misdaad', aldus de Zweedse minister-president Stefan Lofven. Aan de steekpartij zou een vechtpartij vooraf zijn gegaan. De jongen werd vervolgens overmeesterd en gearresteerd. De rest van de groep, alleenreizende jongeren tussen de 14 en 17 jaar, heeft de nacht op een andere locatie doorgebracht. Volgens de politie waren de bewoners van het azc aangeslagen en van streek. Zowel het slachtoffer als de dader zouden van Libanese afkomst zijn. De politie had net voor de moord om 2500 man versterking gevraagd wegens het toenemende aantal incidenten. Lofven, die een paar uur na de moord het azc bezocht, is er niet gerust op: 'Ik geloof dat veel mensen in Zweden zich zorgen maken over dat er meer van dit soort voorvallen plaats zullen vinden, aangezien Zweden zoveel kinderen en tieners ontvangt die alleen zijn gekomen'. Zweden heeft 9.8 miljoen inwoners en verwacht dit jaar 160.000 vluchtelingen te moeten opvangen. Volgens de Zweedse minister van Migratie Morgan Johansson doet Zweden meer dan welke andere lidstaat dan ook. 'Zweden heeft van meet af aan zijn verantwoordelijkheid genomen in deze wereldwijde vluchtelingencrisis', zei hij in de Volkskrant. 'Meer dan dat zelfs. Maar er zijn grenzen, ook voor Zweden. Omdat de EU niet optreedt als unie, zijn we gedwongen maatregelen te nemen om de last op onze schouders te verlichten'. Vorig jaar werd Johansson in een azc door een asielzoeker met een brandblusser aangevallen.      

Bron(nen):   de Volkskrant  Metro    

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  nou Jaap ?

  • Heinz

   Ik denk dat het aan de linkerflank doodstil blijft, en terecht!

   (in antwoord op Blargh)
 2. Blargh

  Het begin waarvan we wisten dat het ging komen …

 3. Blargh

  Over 200 asylum-seekers clashed at Leiman centre in southern Germany
  Violence sparked as one group branded another ‘bad Muslims’ for drinking

  Some 32 police cars needed to halt brawl, and five people taken to hospital
  Friction between different factions of Islam are common at refugee camps

 4. Burgermans

  Het gelijk van de Heer Wilders.

 5. Blargh

  A German university city with a Green party migrant-supporting administration has banned refugees from several nightclubs following complaints from females of sexual harassment and theft.

  Women have allegedly complained to managers of clubs in Freiburg, southwest Germany, about being fed date-rape drugs and being accosted in toilets.

  Another woman claimed she had been raped while a bouncer was allegedly stabbed by a migrant.

 6. Burgermans

  Hoeveel Westerse vrouwen moeten er nog verkracht worden door islamitische testosteronbommen voor de grenzen eindelijk dicht gaan?

  • Blargh

   Er moeten er eerst enkele vermoord worden

   (in antwoord op Burgermans)
  • Captain Gorgeous

   Jonges tussen 14 en 17 zijn bijna per definitie testosteron bommen. Vooral in deze situatie. Met je persoonlijkheid in volle ontwikkeling een complete disbalans ervaren en ook nog eens op jezelf komen te staan kan niet zonder extremen. Het is zeer ernstig dat dit het resultaat ervan is maar dit heeft net zo weinig met geloof te maken als IS zelf.

   Maar dat kleine beetje nuchtere objectiviteit valt van jou in eerste instantie al niet te verwachten. De testosteron bom van WIG.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ga een ander wijsmaken dat IS en Keulen niets met de islam te maken hebben. IS is naar de letter gebaseerd op de voorschriften van Mohammed. De islam stimuleert bovendien seksueel geweld naar vrouwen. Moslims zijn dan ook ruim oververtegenwoordigd in de zedenmisdrijfstatistieken.

    (in antwoord op Captain Gorgeous)
    • Captain Gorgeous

     De mannen in keulen waren kneitertje dronken. Niet heel moslim wel?
     Betreft IS: volg het spoor bloedgeld en je komt uit waar het spoor van bloedgeld nou eenmaal naartoe leidt, Amerika, Israël en Saoedi Arabië.
     IS draait om geld geld en nog eens geld. Dat georganiseerde religie waar ikzelf ook geen groot voorstander van ben nogmaals wordt gebruikt om dit te bereiken is een enorm grote schande voor mensen die wel zien dat god/Allah (slechts een synoniem) niets meer en niets minder is dan een personificatie van liefde.

     Peace

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      1. Alle verkrachters in Keulen waren moslims.
      2. IS is door moslims gesticht, niet door Amerikanen of Joden.
      3. IS-leden leven letterlijk volgens de voorschriften van de Qur’an net als in de tijd van de eerste kaliefen, daarom noemen ze hun landje het Kalifaat

      (in antwoord op Captain Gorgeous)
   • Heinz

    Een reactie is de volgende reeks:

    Marokkanen – Ja maar… > Nederlanders
    Moslims – Ja maar… > Christenen
    Asielzoekers – Ja maar… > Autochtonen
    Verkrachten – Ja maar… > Korte rokjes

    Was deze parasiet in z’n hol gebleven dan had deze blonde schoonheid nog geleefd!

    (in antwoord op Captain Gorgeous)
 7. Ko Herent

  Die kinderen van die welgestelde chirurgen en architecten gedragen zich toch weer beschamend!

Reacties niet toegestaan