Minister ontkent dwarsbomen klokkenluiders

Justitieminister Ard van der Steur "herkent zich niet in het beeld als zouden medewerkers gestraft worden voor hun bereidheid om missstanden te melden.'' Dat schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer. Die wilde snel opheldering over de manier waarop zijn ministerie omgaat met ambtenaren die misstanden aan de kaak stellen.

Aanleiding was berichtgeving in NRC woensdag over een voormalige vertrouwenspersoon op het departement, Sjaak Jansen. Volgens Jansen werden medewerkers tegengewerkt en gestraft als zij ergens melding van maakten.

Maar volgens Van der Steur is er op het departement "alle ruimte voor medewerkers om misstanden te melden. Daarvoor staat een aantal mogelijkheden open voor medewerkers. Op de eerste plaats bij de eigen direct leidinggevende. Daarnaast zijn er vertrouwenspersonen bij alle organisatieonderdelen. Informatie hierover is voor alle medewerkers beschikbaar.''

De Tweede Kamer overlegt woensdagavond over het nieuwe onderzoek naar de Teeven-deal.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heinz

  De politiek ontkent alles, tot het tegendeel is bewezen. Het liegen is een Haasche uitvinding.

 2. kwikfit

  Men houdt over het algemeen niet zo van klokkenluiders.

 3. PP

  Lees meer over het hoofd Doofpotten van het Min van Justitie op https://www.demminkdoofpot.nl/home.html

 4. Jaap Aap

  Van der Steur mag zich dan niet herkennen in het beeld dat van hem wordt geschetst maar na zoveel keer op de verkeerde manier in het nieuws heeft hij de perceptie tegen. En perceptie is vaak belangrijker dan de werkelijkheid.

Reacties niet toegestaan