De cijfers achter de aanrandingen in Keulen: Daders waren geen vluchtelingen

Hoofdofficier van justitie Ulrich Bremer deed in de Duitse krant Die Welt verslag van de vorderingen van het politieonderzoek naar de massa-aanranding op Oudejaarsnacht in Keulen. De cijfers: De teller staat inmiddels op 1.108 slachtoffers, van wie er 1.054 aangifte deden. Daarvan gaat het in 454 gevallen om seksueel geweld. De 600 andere aangiften draaien om diefstal en beroving. Er zijn meer dan 300 mensen ondervraagd en er is meer dan 590 uur videomateriaal in beslag genomen. Telefoongegevens leverden 1.1 miljoen bewegingspatronen op. Van de 58 verdachten zijn er 25 Algerijn, 21 Marokkaan en drie Tunesiër. Dan zijn er nog drie Duitsers en twee Syriërs, een Irakees, een Libiër, een Iraniër en een Montenegrijn. 13 mensen zijn in hechtenis genomen. Van deze mannen, waaronder jongeren, minderjarigen en illegalen, zitten er vijf vast wegens seksueel geweld. De rest zit vast wegens diefstal, beroving, heling en wegens verzet tegen de politie. Er zijn maar drie verdachten afkomstig uit een oorlogsgebied. Vluchtelingen waren dus amper bij de aanrandingen betrokken. Het vermoeden dat er sprake is van bendes van Noord-Afrikaanse jongeren die de vrouwen aanvielen, wordt hiermee bevestigd. In januari hadden anonieme bronnen gezegd dat het merendeel van de daders nog maar kort in Duitsland verbleef, uit Syrië kwam en dat het hen voornamelijk om aanrandingen te doen was.  

Bron(nen):   Die Welt      

40 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Allemaal Moslims dus.

  • Jaap Aap

   Ach ALS het om moslims zou blijken te gaan zijn het geen goede. Waar in de Koran staat dat je vrouwen zomaar aan kunt randen en/of beroven?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Ko Herent

    Het zijn analfabeten dus ze lezen de Koran niet. Brabbelen alleen met de kont omhoog en dan kom je op rare ideeën.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Tja, als je dat soort ongeïnformeerde kul als bron gebruikt voor je meningsvorming, dan verklaart dat heel veel van je reacties…

     Voor alle duidelijkheid, wat je aanhaalt gaar dus niet over de Koran maar is niet meer dan de mening en interpretatie van de anonieme auteur. Tjonge, jij doet wel gedegen onderzoek voor je je kul lucht. Minstens zo lang tot je iets hebt gevonden dat bij je vooroordeel en onderbuik past.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Blargh

  Iraqi migrant rapes a 10-year-old boy at a swimming pool in Vienna and tells police it was a ‘sexual emergency’ because he hadn’t had sex in months

  Migrant, 20, arrived in Austria via Balkans in September and was taxi driver
  Raped boy in cubicle of Resienbad pool – then had fun on the diving board
  Told police he knew it was wrong – but he had not had sex for four months
  Said that he was not ‘always sick’ as he has a wife and a child back in Iraq

 3. Blargh

  Horrific details of another bout of sex attacks allegedly carried out by recently arrived refugees provoked more fury across the country as calls to clamp down on mass migration continued to grow.

  Police reports from the city of Dortmund claimed that a recently arrived refugee told one young woman that German girls are “just there for sex” after he approached her in the street and offered her money to sleep with him.
  They also described a shocking incident in which three migrant men seemingly tried to impose Sharia Law on the streets of Germany, attempting to stone two women in public.

 4. vanhetgoor

  De nationaliteit en het paspoort dat iemand heeft zeggen niets over het feit of men vluchteling is of niet. Het punt was nu juist dat er zoveel mensen uit Noord Afrika waren die asiel wilden aanvragen, zogenaamd omdat hun land in oorlog was of omdat ze zogenaamd uit Syrië kwamen. De stelling dat het hier geen vluchtelingen betreft is noch bewezen, noch ontkracht.

 5. Fritzy666

  Ach……had niets anders gedacht!

 6. kwikfit

  …. Het aantal immigranten uit Marokko en Algerije is in december sterk
  toegenomen. Alleen al in die maand kwamen bijna 3000 Marokkanen en 2300
  Algerijnen naar Duitsland, meer dan in heel 2014……
  Zo te zien sluit het een het ander niet uit

 7. Ignatius J. Reilly

  Nee, het waren voormalig vluchtelingen die al een paar jaar in Duitsland wonen,

  • Bart

   Inderdaad. De daders waren afkomstig uit het Midden-Oosten en het maakt geen moer uit of ze 1, 10 of 30 jaar hier wonen. Dat is een flauw woordspelletje om de link tussen verkrachtingen en de vluchtelingenstroom te verdoezelen.

   (in antwoord op Ignatius J. Reilly)
 8. Wendy Lev

  En? Dagelijks in Duitsland seksueel geweld door vluchtelingen tegen vrouwen. Het is schokkend. En dit gaat alleen over Keulen. De rest van de steden in Europa met O&N worden hierin niet genoemd. Het is zo maf dat vluchtelingen uit de wind moeten worden gehouden, ten koste van de vrouwen, meisjes, die wel degelijk slachtoffer zijn en worden van vluchtelingen geweld. En niet alleen binnen AZC’s.

 9. Wendy Lev

  En het zijn 58 verdachten. Dat zijn er geen 100den. Enfin. Het is allemaal erg genoeg. En de discussie gaat over hoe beschermen we vluchtelingen. Maar niet over hoe beschermen we vrouwen, christenen, joden, LHBT tegen toegenomen geweld door vluchtelingen. Dat is taboe.

  • Jaap Aap

   Nee hoor, dat is niet taboe. Dat is reeds geregeld in het wetboek van Strafrecht!

   (in antwoord op Wendy Lev)
 10. Dead Silence

  Ik werk met 71 nationaliteiten samen, allen academisch geschoold, Europeanen, Aziaten, Noord- en Zuid-Amerikanen. Wij lachen met elkaar, delen leed en zijn er voor elkaar. Echter er zit geen kenniswerker uit de zandbak bij en de meningen daarover zijn ook unaniem. Hoe ken dat?

  • Pietje_Precies

   ik werk wel met kenniswerkers uit het Midden Oosten samen, maar die zitten ook nog in het Midden Oosten. Althans, Dubai. Dat zijn echter ook allemaal immigranten uit Irak, Libanon etc. Feit is dat nagenoeg alleen de kanslozen op gratis geld afkomen en de kansrijken daar 1,5 keer zoveel verdienen als ik hier….

   (in antwoord op Dead Silence)
 11. Jeronimus van Alphen

  Jammer dat iemand probeerd de vluchtelingen los te weken uit de dadergroep. Er komen grote groepen gelukszoekers de EU binnen als vluchteling, en wie zegt dat van deze personen niemand via de asielprocedure de EU in is gekomen en dus als vluchteling te boek staat/stond? En illegalen? Veel afgewezen vluchtelingen gaan niet terug maar als illegaal verder. Opeens zijn economische vluchtelingen waarover altijd zo zielig werd gedaan omdat ze het zo slecht zouden hebben geen vluchtelingen meer? Is maar net hoe het de journalist in kwestie uitkomt!

 12. Jan Leul

  Zijn geen vluchtelingen klinkt bijna opgewekt. Moet ik nu de vlag uithangen Maroesja ? Feit is dat er een massale aanranding/verkrachting/beroving heeft plaatsgevonden door allochtoon tuig wat niet met westerse normen en waarden om kan gaan. Maar wellicht moet goedmensmeisje Maroesja het eerst zelf aan de lijve ervaren voor ze wakker wordt.

  • Marsha

   Begrijp ik nu goed dat jij hier zegt dat Maroesja aangerand/verkracht moet worden?

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Jaap Aap

    Het is niet de eerste keer dat @JanLeul:disqus aka Bert Visser e.v.a. dergelijke walgelijke insinuaties maakt….

    Alles lijkt goedgekeurd om mensen zijn gelijk te laten zien. Maar owee als het andersom is. Dan krijg je te maken met dreigingen van “stappen ondernemen”, dreigingen je een ban aan te smeren en klachten naar redactie. Probeer het maar een met zijn familiegeschiedenis in WO2…

    (in antwoord op Marsha)
    • Marsha

     Dank Jaap Aap. Jan Leul is dus Bert Visser. Weet je misschien ook waar hij woont?

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Nee met zekerheid. Ik meen omgeving Haarlem maar interesseert me eigenlijk in het geheel niet. Is voor mij niet relevant. Daarentegen, zijn corrosieve reacties en meningen wel…

      (in antwoord op Marsha)
     • Marsha

      eens, helemaal eens…maar ik zou zo iemand die zulke walgelijke uitlatingen doen wel eens in de ogen willen kijken. I

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik niet… 😉

      (in antwoord op Marsha)
     • Jan Leul

      Idem 😉

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jan Leul

      2 X Nee

      (in antwoord op Marsha)
    • Jan Leul

     Fout en off topic. Je bedoeld dat ik je niet naar de betweterbek leul.

     (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jan Leul

    Nee

    (in antwoord op Marsha)

Reacties niet toegestaan