Maxima aan de finish na zwemtocht door grachten voor goed doel (foto’s + video)

Prinses Maxima zwom vanmiddag in Amsterdam mee voor een goed doel. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de spierziekte ALS. Andere prominenten die de 2 kilometer lange tocht door de grachten meezwommen: Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk, Ronald de Boer, John van Lottum, Edith Bosch en Maarten van der Weijden. Prinses Maxima legde de 2 kilometer af in 50 minuten. Het water is natuurlijk niet brandschoon. De zwemmers krijgen het advies geen water in te slikken. De deelnemers worden gewaarschuwd voor mogelijke bacteriele infecties. De organisatoren waarschuwen de deelnemers ook voor infecties bij open wondjes. Dan is een  tetanus-injectie aan te raden, zeggen de organisatoren. De organisatoren schrijven: 'Het water in de grachten is weliswaar geen officieel zwemwater, toch is het nog nooit eerder zo schoon geweest. En dankzij innovatief onderzoek en nieuwe technieken wordt het grachtenwater steeds schoner.' NOS-video:     Prins en prinsesjes wachtend bij de finish (foto's via Twitter)        

Bron(nen):   ACS  Parool  BlikOpNieuws  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Carla Wijnmaalen

  Vind ik stoer van Maxima. Getuigt wel van lef in haar positie. Prima actie!

 2. marianne martens

  Fantastisch van Maxima, intelligent, aantrekkelijk en hoogopgeleid , en de anderen. Ook goed om te zien dat de kinderen mee waren met hun vader. Echt tof, een behoorlijk ontspannen gezin.

 3. Ivo Teulings

  Wat een non-nieuws. Krijgen we binnenkort ook op W.I.K. te horen wanneer Maxima naar de kapper is geweest?

 4. rik_c

  2km in 50min… borstcrawl zo te te zien. Maxima is best een behoorlijke recreatieve zwemmer dus. Zou me niets verbazen als ze in het verleden er iets mee gedaan heeft.

 5. Jannie Ooms

  Topwijf, die Maxima!

Reacties niet toegestaan