Pup overleeft brand en wordt brandweerhond, of toch liever therapeut?

Jake was nog maar een pup van negen weken die twee kilo woog, toen hij door de brandweer gered werd uit een woningbrand in South Carolina. Het hondje liep daarbij flinke brandwonden op over zijn hele lijf en terwijl hij daarvoor behandeld werd, hebben zijn baasjes hem verlaten. Een brandweerman ontfermde zich over de pup en sindsdien zijn die twee onafscheidelijk. Tijdens de nachtdiensten van zijn baas slaapt Jake in de brandweerkazerne en als de brandweer uitrukt gaat hij mee.

Zijn baas ziet echter nog meer perspectieven voor de ‘brandweerhond’. Hij wil hem gecertificeerd krijgen als hulphond voor kinderen met brandwonden. Jake kan de kinderen laten zien dat, hoe erg de brandwonden ook zijn, het nog altijd mogelijk is om te herstellen en er goed uit te zien. Het zal ongeveer een jaar duren voordat Jake aan de training kan beginnen.

 

Foto: ABC News

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  en nu het echte nieuws

  An Oklahoma sheriff’s deputy shot a family dog on the front porch of a house while investigating a disturbance call at another home, leaving the dog there bleeding as he went on with his day.

  Rogers County sheriff’s deputy Logan Eller, however, left a note on the door, claiming the dog had attacked him.

  “We were investigating a crime and your dog attacked our deputy. The dog was shot and we need you to call us.”

  But a surveillance video shows the dog only approached the deputy as dogs tend to do when strangers enter their property.
  PINAC

Reacties niet toegestaan