‘Merkel gooit Europese waarden te grabbel’

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gooit in de onderhandelingen met Turkije de Europese waarden te grabbel. Dat heeft Selahattin Demirtas van de Turkse oppositiepartij HDP maandag gezegd.

Europa is al langer met Turkije in gesprek over de vluchtelingencrisis. Er is Brussel veel aan gelegen de Turken zover te krijgen de migratiestroom richting Europa in te dammen. Volgens Demirtas zet Merkel alles op alles om de Turkse regering maar niet voor het hoofd te stoten en gaat dat ten koste van de mensenrechten en de persvrijheid in Turkije. ,,Wij denken niet dat bondskanselier Angela Merkel in het vluchtelingenvraagstuk in overeenstemming met Europese waarden handelt'', aldus Demirtas.

Een Turkse rechter gaf vorige week opdracht tot het onder curatele stellen van de krant Zaman, die vaak kritisch over de autoriteiten berichtte. De hoofdredacteur werd de laan uitgestuurd. Een dag na de overname door de overheid pronkte een breed lachende president Recep Tayyip Erdogan op de voorpagina van de krant.

37 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  De weg naar de hel is geplaveid met linkse voornemens.

  • Boven Jan

   Meer dan anderhalf jaar lang bij Disqus, gemiddeld 26 riedels per dag pomp je eruit hier en nog kom je met dergelijke onzin. Is de uitvinder van de auto verantwoordelijk voor alle verkeersdoden? Ik neem aan dat je Wilders ook verantwoordelijk houdt voor alle brandstichtingen en bedreigingen door ‘zijn volk’?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Fritzy666

    Jij bent in de war met Samsom!

    (in antwoord op Boven Jan)
   • Calhoun84

    Natuurlijk niet, alle moslims zijn weliswaar verantwoordelijk voor IS. Maar de extreemrechtse PVV’ers zijn geen PVV’er. Ik heb zelfs PVV’ers gelezen die denken dat het PvdA’ers zijn die de PVV in een kwaad daglicht willen zetten. Een beetje het niveau dat Israël de oprichter is van IS.

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Thijs de Jong

     De tegendemonstranten zijn de echte fascisten. Altijd rotzooi trappen en ook zonder vergunning. De media geven een verdraaid beeld.
     Israel zou terreur uitoefenen, terwijl het de Palestijnen zijn, die er om vragen.
     Israel is het enige land met een democratie in het Midden Oosten. De andere landen hebben vaak een despoot aan de macht, wat vaak niet slecht is.
     Kijk naar China wat ontwaakt. Meer ruimte voor burgers…..

     (in antwoord op Calhoun84)
   • Burgermans

    Ons volk. Of ben je soms Marokkaan?

    (in antwoord op Boven Jan)
    • Boven Jan

     Probeer niet te veel over mij te fantaseren en gewoon inhoudelijk te reageren.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Of ben je een soms een Turk?

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Fantast.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je zegt zelf dat je geen Nederlander bent.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Het feit dat ik mij niet reken tot Wilders’ volk betekend nog niet dat ik geen Nederlander ben.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      stam plus t

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Correct, dank. Echter heb je niet kunnen weerleggen dat wat je schrijft gewoon onzin is. Om dat te maskeren ga je maar fantaseren over mijn afkomst of begin je over d’s en t’s. Van iemand die zoveel tijd spendeert hier zou je wat meer verwachten.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Surinamer misschien?

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Waar heb ik beweert geen Nederlander te zijn, fantast? Ik ben randstedeling, Wilders een Limburger.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dan behoor je tot het zelfde volk als de Heer Wilders, of je wilt of niet.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      ‘Volk’ wordt gedefinieerd door verwantschap en gemeenschappelijkheid. Het zijn geboren binnen dezelfde landsgrens hoort daar niet per definitie bij. Ik heb als cosmopoliet geen verwantschap met een fascistoide Limburger.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Of je wilt of niet: Limburgers behoren tot precies hetzelfde volk als Randstedelingen.

      Wat is er trouwens fascistisch aan de onze politicus van het jaar? Zover ik weet is de brave man een geweldloze democraat die juist tegen een fascistische ideologie vecht.

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Je maakt de fout dat je ‘volk’ als iets absoluuts ziet terwijl ‘volk’ een relatief begrip is. Een randstedeling heeft niet automatisch een verwantschap met een Limburger, ook al hebben ze beiden de Nederlandse nationaliteit.

      Natuurlijk heeft Wilders fascistoide kanten. Zodra je criticasters de mond wilt snoeren en ze wilt ontslaan, geen inspraak in je partij duldt, bevolkingsgroepen stigmatiseert, het ‘eigen volk’ meer rechten toekent dan anderen, nationale tradities als onschendbaar ziet en nationalistisch bent, dan ben je op z’n minst fascistoïde. Die hele ‘strijd’ tegen de Islam is puur een middel om macht te vergaren door angst te zaaien.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Leo

      heb..beweerd. Leer je spelling, Nederlander

      (in antwoord op Boven Jan)
     • Boven Jan

      Je kunt ‘je spelling’ niet leren. Je kunt leren spellen, je kunt je taal leren maar niet ‘je spelling’. Dat impliceert dat er zoiets is als iemands eigen spelling, dat het persoonsgebonden is. Dat is spelling niet.

      Verder nog iets inhoudelijks toe te voegen, puber?

      (in antwoord op Leo)
  • Ko Herent

   Ik geloof toch meer in de persoonlijke verantwoordelijkheid. Die van de gewetenloze gelukszoekers die naar de gratis Merkelknliniek en tandartsenpraktijk willen en kinderen in een plastic bootje meenemen.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. disqus_RinSh7fPr4

  Europese waarden bestaan niet, ze zijn een bedenksel van de mensen die heel Europa op één hoop willen gooien.

  • Calhoun84

   Natuurlijk bestaan Europese waarden wel, wij zijn al dusdanig lang aan elkaar verbonden dat dit ook niet anders kan. Oost Europa valt wellicht een beetje buiten de boot maar de rest heeft een behoorlijk aantal gedeelde (christelijke) waarden die zo’n 2000 jaar geleden over Europa zijn verspreid.

   En wat denk je van de Franse revolutie? Dat die niet verder is gekomen dan de Franse grens? Ook die heeft Europa gevormd naar het huidige Europa. En ja, dat zijn gedeelde normen en waarden.

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
 3. Fritzy666

  Merkel, de luis in de pels van Europa, en vlak onze Samsom ook niet uit, gevaarlijk mannetje!

  • Ko Herent

   Hij zat vanavond weer een beetje phoney te popiejopen bij Pauw. Wat een huichelaar is die man toch, ” Ga op gij kaalkop!”.. Dat nu de twee berinnen wel de juiste pakken nu. Bijbels..

   (in antwoord op Fritzy666)
   • Fritzy666

    En maar blijven weggeven en uitdelen met kwistige hand, die man moet opgesloten worden, die hele politieke club van verkanselaars, zwicht nu weer voor de chantage van de Turken…het wachten is nu weer op de Grieken!

    (in antwoord op Ko Herent)
 4. Vogelbeest

  En wel.nl komt daar achter als een Turk dat zegt. De PVV zegt dat al een meer dan een jaar, maar ja, dat zijn laagopgeleide onfatsoenlijke rechstextremistische islamofobische neonazi’s met een laag iq. Toch? Maar nu zegt een Turk het, dus dan is het waar.
  Niet dat ik echt fan van de PVV ben, maar dit is echt walgelijk.

  • Ko Herent

   Ter voorbereiding, want nog even dan zijn er wat gelukszoekers weg in ruil voor 5 miljoen Turken die visavrij komen. Wat een zootje is dit continent geworden. Ze laten zich inpakken als op de eerste de beste Izmirbazaar.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Allemaal op de vlucht voor de oorlog en de honger in Turkije. En dan komen ze hierheen voor het lekkere weer en het goede eten. O nee, ze komen voor het gratis geld en haten ons en al onze normen en waarden.

    (in antwoord op Ko Herent)
    • Calhoun84

     De eerste Turkse Koerden hebben de oversteek al gemaakt, en niet geheel onterecht. Turkije maakt gebruik van het feit dat Europa de Turken nodig hebben en het is een schande dat we nu blind blijven voor de schendingen van de mensenrechten in Turkije. Met klem veroordelen en duidelijk maken dat er in de EU geen plaats is voor een dictatuur in spe.

     (in antwoord op Vogelbeest)
     • Thijs de Jong

      OOk geldt dit voor de Oekraine. Dus nee stemmen. Turkye nooit binnen de EU. Handel wel maar niet binnen de EU.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Ko Herent

     Ik werd aangesproken vanmiddag in de Breda Hema door zo’n gelukszoeker met een briefje dat ie vluchteling is en graag een donatie!
     Direct de filiaalchef laten halen weg er mee. Niet te geloven wat een land NL wordt.

     (in antwoord op Vogelbeest)
 5. Leo

  De Islam wint op alle fronten

  • Fritzy666

   Zie vandaag maar weer de chantage van de Turken, de vluchtelingenstroom zal niet ophouden of zelfs maar verminderen, geen visumplicht meer voor Turken, dus Europa wordt een dumplaats voor de werklozen en werkschuwe Turken, 3 miljard extra, en vesnelde toetreding tot de EU. Heeft ‘kaalkop Samsom toch zijn zin gekregen. Turkije is nu de corridor naar Europ geworden, en van een IS-vriendje heeft Europa weinig goeds te verwachten! Besteed dat geld aan een groot ‘hek’ rond Europa, met gewapende grenswachten….de Berlijnse muur was nog niet zo gek!

   (in antwoord op Leo)
   • Leo

    dumpplaats….Ook met (terecht) twee p’s een vreemd woord. “Dumping place?”

    (in antwoord op Fritzy666)
 6. Mea MoresZn

  De hele kwestie gedegradeerd tot een soort van Monopolyspel. U gaat terug naar ‘AF’ en ontvangt geen geld, terwijl ondertussen gebekvecht wordt over dobbelsteengeluk op de onderhandse markt. Met een Godfather op de achtergrond, die zich indringt door een worst voor te houden. Wie betaalt mag toehappen, anders komen nog meer bezoekers die het spel verzieken en weer terug naar ‘AF’ moeten.

Reacties niet toegestaan