Dus zo gaan we met mensen om: schokkende foto van vluchteling die baby wast in de modder

Internationaal is geschokt gereageerd op een foto van een pasgeboren baby die in een regenplas wordt gewassen in het Griekse vluchtelingenkamp bij Idomeni. De vermoedelijke moeder leunt kort na de bevalling met het kindje in haar handen uit een tentje, terwijl een man buiten regenwater over de zuigeling giet.

,,Europa kan 6 maart als Dag van de Schaamte op zijn kalender zetten'', zo verwijst de site Keep Talking Greece naar de dag dat de foto is genomen. De Britse krant The Mail spreekt van een schokkend moment.

In het kamp op de Grieks-Macedonische grens verblijven 12.000 mensen in tentjes in de modder.

De Balkanlanden hebben hun grenzen gesloten op te voorkomen dat vluchtelingen via de zogeheten Balkanroute naar Noord-Europa reizen. Nog altijd komen dagelijks 2000 nieuwe vluchtelingen Griekenland binnen, waardoor voor de Macedonische grens een grote concentratie van gestrande migranten is ontstaan. Refugee woman forced to wash her newborn baby in a puddle

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “Internationaal is geschokt gereageerd”
  Weer een nepfoto in scene gezet , wedden?

 2. disqus_RinSh7fPr4

  Oh een baby in een plas, nou vooruit hier zijn de miljarden.
  Wel de problemen laten bestaan hoor, anders komt er geen geld meer.

 3. Blargh

  “die in een regenplas wordt gewassen”
  en
  “een man buiten regenwater over de zuigeling giet.”
  Wat is het nu? Dat verandert snel, wie zegt dat het regenwater was?

 4. Apekool

  Zouden al die gelukzoekers in Duitsland (18-35, man) zich nu diep schamen? Het is hun schuld uiteindelijk dat de grenzen dicht moeten.

 5. Blargh

  Kijk naar de ‘vegen’ op gezicht kind derde foto …faker kan niet
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3488892/Tragic-scenes-outside-Greek-village-Idomeni-migrant-mother-forced-wash-infant-child-PUDDLE.html

 6. Leo

  De Trukendoos schijnt steeds verder open te gaan

  • Fritzy666

   DE ‘Turkendoos’ die gaat ook verder open, wij krijgen straks een volgende crisis, die Rutte en kompanen, in de hand werken met hun halfslachtige ‘deal’. Turkije zal met alle macht proberen haar ‘opstandige’ Koerden in Europa te dumpen, samen met de Turkse criminelen, werklozen en al waar men vanaf wil…..en bovendien het vrij reizen met paspoorten van ‘middeleeuwse’ kwaliteit!

   En natuurlijk wil deze Erdogan haast maken, zeker voor de verkiezingen in Europa komen….hij heeft nu in stelletje ‘ja- broers’.

   Hollande heeft de Turkse chantage aardig door, en ook in Belgie begint men de waarheid te zien….Merkel kon weleens zwaar afgerekend worden, Samsom zit al op de glijbaan…Het lijkt er eerder op of Turkije het Ottomaanse Rijk zo snel mogelijk wil herstellen…natuurlijk is Turkije een IS-vriendje….en de corridor naar Europa!

   (in antwoord op Leo)
 7. kwikfit

  DUS zo worden we geïndoctrineerd…… het is UW en MIJN schuld ……

 8. Prikker

  In een regenplas ?!?
  De vader heeft toch gewoon een fles drinkwater die hij met de shampoo over de baby leegschudt ?!? Wat nou regenplas ? Dat kind raakt die plas nooit aan als de moeder ‘m goed vasthoudt….

 9. Dead Silence

  Mijn vader is in de oorlog in een wagon met paardenmest naar Friesland vervoerd en heeft bloembollen moeten eten. Dit soort zielige verhalen interesseert mijn geen moer.

 10. Stef Durnez

  “WIJ” gaan helemaal niet zo om met mensen. Maar “WIJ” gaan om foute sentimentele redenen mensenhandelaars de facto stimuleren door onze foute omgang met de vluchtelingencrisis. Dit is allemaal heel erg triest, maar het is niet met zo’n foto of met een foto van Aylan dat je tot een oplossing komt. Wel integendeel.

 11. Grietver

  Portugal wil veel vluchtelingen opnemen. Maar de vluchtelingen willen niet naar Portugal. Hun kompas staat gericht op landen met het hoogste inkomen. Ik geloof niet dat ze dit soort primitieve omstandigheden even erg vinden als wij.

 12. Ko Herent

  Wie gaat er nou hoogzwanger in een bootje zitten? Onverantwoordelijk en asociaal. Zo ga je niet met mensen om.

  • Fritzy666

   DEze ‘gaten’ zijn met een heel ander plan bezig, en daar zijn hun kinderen aan ondergeschikt!

   (in antwoord op Ko Herent)
   • Blargh

    Pfff die maak je bij aan de lopende band want kassa en verblijf gegarandeerd (hoef je ook niet te werken want moeder enzo …)

    (in antwoord op Fritzy666)
 13. Fritzy666

  Als dat volk al zop o’n onverantwoorde manier om gaat met hun eigen kinderen…hoe zullen zij dan met ons om gaan? En het bewijst weer dat zij geen echte vluchtelingen zijn, zij dienen een hoger doel, een doel wat hoger staat dan hun eigen kinderen. De islam is en blijft een veroverings(af)godsdienst!

 14. Jerapah

  Toch opmerkelijk dat de reageerdertjes zich zo druk maken om een paar foto’s en voor de zoveelste keer met het onzin verhaal op de proppen komen dat de foto van de verdronken Aylan in scene gezet zou zijn.

 15. Burgermans

  Wat een ellende. Merkel moet zich dood schamen om deze goddeloze barbaren die zo met baby’s omgaan met honderdduizenden tegelijkertijd naar Europa te lokken.

 16. Kokomo

  En hoe is de waarheid. De vluchtelingen wordt door hulpverleners en vrijwilligers aangeraden om zich niet over te laten brengen naar de beter uitgeruste vluchtelingenkampen, maar te blijven in die omstandigheden. Want daardoor maken ze eerder kans dat Europa zich door de publieke opinie laat leiden en meer mensen Europa binnen laat. Het hoeft dus niet maar wordt in scene gezet.

Reacties niet toegestaan