“Tenniscoach Mark de J. had gokschulden bij miljonair Koen Everink”

Mark de J. die wordt verdacht van de moord op Koen Everink zou 80.000 euro schuld hebben gehad bij de miljonair. De 29-jarige tenniscoach van Robin Haase heeft daar mogelijk ruzie over gekregen met Everink, schrijft het AD.

Ingewijden hebben tegen de site Pokernews.nl verteld dat Mark de J. in een paar jaar tijd bijna 63.000 euro heeft verloren op PokerStars, de grootste website voor online poker. Op een forum zou hij daarnaast grote geldbedragen hebben willen omruilen voor een andere munteenheid, soms 10.000 tot 30.000 dollar per keer. Bovendien meldt een bron aan het AD dat een tennisser tegen de politie heeft verklaard dat De J. inderdaad gok- en pokerschulden heeft.

Koen Everink zou geld aan De J. hebben geleend, maar wilde dat geld op korte termijn terug. Everink zou daarbij gedreigd hebben om de gokproblemen van De J. openbaar te maken. Everink, rijk geworden in de reiswereld, trok veel met Nederlandse tennissers op. Als hobby ging hij vaak mee naar toernooien en was een soort loopjongen voor Haase. Zo kende hij ook Mark de J. goed. Everink nodigde hem op 3 maart uit om voetbal bij hem te kijken. De volgende ochtend werd de miljonair dood gevonden in zijn huis.

Bron(nen):   AD