Vlaams Belang wil doodstraf invoeren voor terroristen

De Belgische extreemrechtse partij Vlaams belang wil de doodstraf opnieuw invoeren voor terroristen en zij die met hen samenspannen. Ook wil Kamerlid Filip Dewinter dat de islam niet langer als godsdienst erkend wordt in België. En verder zouden inwoners van islamitische landen geen toegang meer mogen krijgen tot het Belgisch grondgebied. Gisteren kwam een commissie in de Belgische Kamer bijeen die zich boog over nieuwe maatregelen tegen terrorisme. Eén van die maatregelen zou het verlengen van de duur van een voorlopige hechtenis van 24 naar 72 uur zijn. 'Dat zal bij terroristen niet veel indruk maken', aldus Dewinter. 'De doodstraf doet dat wel, misschien niet voor wie zichzelf opblaast, maar wel voor wie de terroristen faciliteert.' Het voorstel om de doodstraf terug in te voeren, is internationaal rechterlijk niet mogelijk. De doodstraf zal automatisch omgezet worden in levenslang. 'Maar levenslang wordt dan wel écht levenslang', zegt Dewinter. Door de erkenning van de islam in te trekken, zouden moslims niet langer in aanmerking komen voor subsidies van de overheid. Dewinter noemt de islam 'gewelddadig' en vindt dat 'de generaties politici die de immigratie van moslims jarenlang hebben toegelaten bloed aan hun handen hebben'. Verder wil Vlaams Belang dat iedereen die de Belgische en daarnaast ook de nationaliteit van een lidstaat van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) heeft een verklaring aflegt, waarin hij of zij de sharia afzweert. Jihadstrijders zouden hun Belgische nationaliteit moeten verliezen en jihadistische symbolen zouden verboden moeten worden. Dewinter realiseert zich dat de wetsvoorstellen het Vlaams Belang weinig kans maken om goedgekeurd te worden. Bij politici zullen ze wellicht geen meerderheid halen, maar hij is er van overtuigd dat de meerderheid van de bevolking wel achter zijn plannen staat.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Uitstekende voorstellen van de Vlaamse patriotten, dat zouden wij ook moeten doen in plaats van de schuld voor de moslimterreur bij ons zelf te leggen.

  • Captain Gorgeous

   Ik ben niet per sé tegen het plan. Sterker nog, ik vind subsidies voor elke godsdienst ronduit belachelijk.
   Maar de grote uitbarsting van moslimterreur hebben we wel degelijk aan onszelf te danken. Tenminste het 15 jaar lang nutteloos bombarderen van gezinnen en het financieel steunen van extremisten… Ehm gematigde extremisten door onze goede vrienden, die wij niet aanspreken op hun gedrag zal niet meegeholpen hebben met de deradicalisering.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Jerapah

   Alleen dwazen en angsthazen houden in de moderne tijd nog een pleidooi voor het herinvoeren van de doodstraf.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het is mijns inziens precies andersom. Alleen dwazen en angsthazen lopen weg van hun morele verantwoordelijkheid om de kwetsbaren te beschermen tegen de daders.

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Tuurlijk, draai de klok maar een kleine tweehonderd jaar terug en houd maar weer eens het zinloze pleidooi voor herinvoering van de doodstraf. Verzin maar de meest beschamende drogredenen die je kunt verzinnen om terug te keren naar barbaarse tijden.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het beschermen van de weerlozen tegen de slechteriken is niet barbaars maar juist een teken van beschaving.

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Daar hebben we gevangenissen en ook instellingen voor, om weerlozen tegen de ‘slechteriken’ te beschermen. Overigens is het doel van strafrecht, het woord zegt het al, het bestraffen van wetsovertreders en niet de bescherming van weerlozen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Weer niet waar. Het strafrecht heeft drie doelen: bescherming, vergelding en heropvoeding. Ik persoonlijk geloof niet zo in heropvoeding noch in vergelding.

      (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Nou, dat riekt dus verdacht veel naar een ‘Endlösung’ waarbij criminelen opgeruimd worden.

     (in antwoord op Burgermans)
 2. Ko Herent

  Goed plan.

 3. Jerapah

  Filip Dewinter is een dwaas, een racist, een fascist en bovendien een homohater. Van zo iemand hoef je geen enkel woord serieus te nemen.

 4. Jaap Aap

  Ik zie hier geen verschil tussen Dewinter en Wilders. Had zo uit de mond van de laatste kunnen komen. Zie ook geen verschil tussen de aanhang van beiden.

  Opvallend hoe zij onze vrijheden willen beschermen…… door deze juist te beperken. Een vreemde hersenkronkel.

  • Burgermans

   De paradox van de verdraagzaamheid: als je een verdraagzame samenleving wilt behouden moet je onverdraagzame ideologieën zoals het nazisme en de islam buiten de deur houden.

   (in antwoord op Jaap Aap)
 5. Montresor

  “Het voorstel om de doodstraf terug in te voeren, is internationaal rechterlijk niet mogelijk.” Dat is natuurlijk onzin. Voor zover dat al verboden zou zijn bij verdrag, kan zo’n verdrag worden opgezegd. Of men kan er gevoeglijk lak aan hebben zoals vele andere landen. Dit al dan niet nadat er een binnenlandse democratische meerderheid voor is gevonden.

  • Jerapah

   Een land waar een democratische meerderheid voor het herinvoeren van de doodstraf gevonden kan worden, is een land van dwazen en barbaren, dat zich laat lijden door onderbuik gevoelens.

   (in antwoord op Montresor)

Reacties niet toegestaan