Salafisten komen in het geheim bijeen in Limburg

De politie weet dat salafisten volgend weekend een driedaagse bijeenkomst op een geheime plek in Limburg gepland hebben, maar kent de exacte locatie niet. Jonge moslims uit het hele land zullen een 'besloten islamitisch seminar' bijwonen waar predikers een ideologische training geven om hen meer te leren over de sharia.
De salafistische organisatie Dar al-Fahm die er om staat bekend radicale predikersuit te nodigen, zit achter de bijeenkomst. De politie zegt de situatie te 'monitoren'. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt: 'Het is aan het lokaal bestuur om te beoordelen of de bijeenkomst onwenselijk is en een bedreiging voor de openbare orde vormt. Voor de NCTV is hier geen rol weggelegd.' De burgemeester van Maastricht wil niet op de zaak ingaan.   Facebook Dar al-Fahm

Foto: Facebook Dar al-Fahm

Bron(nen):   De Limburger      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  achterlijke pers kunnen hun bek niet houden?

  • Jerapah

   Dat heet vrije nieuwsgaring, daar is helemaal niets mis mee.

   (in antwoord op Blargh)
   • Calhoun84

    Alsof Dar al-Fahm niet weet dat er meegekeken wordt wanneer ze op Facebook iets aankondigen. Ze houden de locatie niet voor niets nog even stil immers…

    (in antwoord op Jerapah)
 2. Ko Herent

  Ach ja, we blijven dit zootje binnen halen, wacht nog maar een generatie dan geldt de sharia hier.

 3. Koen

  Uit de verklaring van Stichting alFitrah ivm de aanslagen in Brussel,

  “Vandaar dat we een oproep doen aan dergelijke personen, zoals Asscher, Zeilstra, Marcouch en Furkani om hun maatschappelijke geweten op te wekken en te laten werken, en te stoppen met het uiteendrijven van mensen puur voor electorale en andere persoonlijke belangen”

  http://nl.fitrah.nl/verklaring-stichting-alfitrah-aanslagen-brussel-22-maart-2016/

 4. Burgermans

  Dankzij de naïviteit van Rutte en Merkel lopen er hier nu honderdduizenden van dat soort halve garen rond. Grenzen dicht!

 5. Boven Jan

  Met een beetje goed politiewerk en patrouilles in de regio rond die tijd lijkt het me niet heel lastig om verdachte baarden te signaleren en dit soort bijeenkomsten aan te pakken. Salafisme moet verboden worden!

Reacties niet toegestaan