De beste hotelkamer scoren?

Nu de lente weer officieel is begonnen en de warme zonnestralen hun weg steeds vaker weten te vinden, komen ook de zomerse citytrips en zonvakanties steeds dichterbij. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt voor je welverdiende relaxperiode deze zomer, volgen hieronder enkele tips om de beste hotelkamer te scoren.
  1. Beste prijs Om een hotelkamer zo goedkoop mogelijk te boeken, kun je het beste tot op het allerlaatste moment wachten. Bij de meeste hotels kun je een boeking tot 24 of 48 uur van tevoren kosteloos annuleren en op dat moment komende er dus een hoop kamers tegelijk vrij. Voor de mensen die liever niet wachten tot het laatste moment zijn zakenhotels een aanrader, met name in de weekenden en vakanties hebben minder zakenmensen behoefte aan een hotelkamer is. Dit zorgt voor een extra rustig hotel en een lager prijskaartje. Ook nieuwe hotels zijn in de eerste maanden vaak goedkoper om nieuwe klanten te trekken.
  2. Beste kamer Kies voor een hoekkamer als het hotel deze aanbiedt tegen dezelfde prijs als normale kamers, deze zijn meestal iets groter qua oppervlakte. Uiteraard kun je bij de receptie ook altijd om een upgrade vragen. Dit kun je het beste aan het einde van de dag doen en op het moment dat er weinig andere gasten staan te wachten.
  3. Trouwe klanten Goede betrouwbare klanten krijgen altijd meer voor elkaar. Een van de beste manieren om een upgrade of andere leuke extra’s te regelen is door je in te schrijven voor het loyaliteitsprogramma van een hotel. Als trouwe klant kun je vaak rekenen op wifi op excursies, gratis wellnessvoorzieningen en exclusieve toegang tot evenementen of bezienswaardigheden in de buurt van het hotel.
  4. Wees assertief Laat het vooral merken als dit je eerste bezoek is aan een hotel, als je iets te vieren hebt of als je fanatiek recensies schrijft op reiswebsites zoals TripAdvisor. Vaak doen hotels dan net even iets harder hun best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Laat ook je ongenoegen blijken over luidruchtige buren of een vieze kamer, dit kan je als snel een gratis upgrade of enkele consumptiebonnen opleveren.
  5. Gebruik een creditcard De meeste creditcards bieden extra gratis bescherming in de vorm van een annuleringsverzekering of hebben de mogelijkheid om bonuspunten te verzamelen voor bepaalde hotels of vluchten.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws