De liegende gynaecologe heeft ook vrouw geopereerd die helemaal geen kanker had

Gisteren werd bekend dat de jonge moeder Adelheid Wijnant was overleden, omdat haar gynaecologe Daniëlla B. haar jarenlang niet durfde te vertellen dat ze baarmoederhalskanker had. Althans dat zei B. tegen de rechter in België. Ze noemde het ‘vermijdingspathologie’.

Nu is er een andere patiënt van Daniëlla B. naar buiten getreden, die iets heel anders beweert. Sofie (een schuilnaam) kreeg in 2005 in het AZ Glorieux in Ronse vreselijk nieuws te horen van B. “Ze vertelde me dat ik baarmoederhalskanker had. Dat had ze op basis van mijn uitstrijkje gezien.”

“Opvallend dat die vrouw nu beweert dat ze het niet aandurfde om slecht nieuws te vertellen, want ik kreeg zonder veel omhaal te horen hoe het zat. Ze zou me meteen opereren en ik ben ­diezelfde week nog onder het mes gegaan. Met succes, want B. vertelde me dat ze de kankercellen had weggenomen en dat ik me geen zorgen meer hoefde te ­maken.”

Jaren later hoorde Sofie via een vriendin het verhaal van Adelheid. “Ik ben toen naar het UZ in Gent gegaan en de dokter daar heeft mijn dossier opgevraagd in Ronse. ‘Maar u bent helemaal niet geopereerd, mevrouw’, zei hij. ‘Hier staat ­alleen dat u baarmoederontsteking heeft gehad.’ Ik viel bijna van mijn stoel en liet mijn litteken van tien centimeter zien. Op een echo bleek helemaal niet te zien dat er ooit weefsel van mijn baarmoeder was weggenomen.”

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws