Nederlandse studenten bedreigen kwaliteit van Belgisch onderwijs

Nederlandse studenten die in België gaan studeren kosten de Belgen 10.000 euro per studiejaar. Door het lotingsysteem vallen Belgen zelf buiten de boot. Ook het geld dat een student per jaar kost aan de gemeenschap wekt wrevel op. Vooral omdat zij na de studie terugkeren naar Nederland. 'Het beleid op onderwijs voor grensoverschrijdende studenten zal moeten veranderen', zegt Noel Vercruysse van Het Hoger Onderwijs in De Morgen. Ook nemen de Nederlanders plaatsen in bij de praktijklessen in de laboratoria bij de studie geneeskunde. Dat zou niet mogen volgens Vercruysse.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    De oplossing lijkt simpel: verhoog het collegegeld voor buitenlandse studenten. Of zijn er misschien Europese regels die dat verbieden?

  2. Pietje_Precies

    Marokkaanse studenten die in Nederland gaan studeren kosten de Nederlanders 10.000 euro per studiejaar. Door het lotingsysteem vallen Nederlanders zelf buiten de boot. Ook het geld dat een student per jaar kost aan de gemeenschap wekt wrevel op. Vooral omdat zij na de studie terugkeren naar Marokko. ‘Het beleid op onderwijs voor grensoverschrijdende studenten zal moeten veranderen’, zegt Geert Wilders van Het Hoger Onderwijs in De Volkskrant. Ook nemen de Marrokanen plaatsen in bij de praktijklessen in de laboratoria bij de studie geneeskunde. Dat zou niet mogen volgens Wilders.

    Ik ben benieuwd of bovenstaand stukje ook feitelijk en zonder de mening van de auteur geplaatst zou worden…….. 🙂

Reacties niet toegestaan