Oproep tot onafhankelijkheid Londen

Voorstanders van lidmaatschap van de Europese Unie hebben vrijdag een petitie op internet gelanceerd waarin de burgemeester van Londen Sadiq Khan wordt opgeroepen de stad onafhankelijk te verklaren en bij de EU te houden.

Londen is een internationale stad en wil het hart van Europa blijven, aldus de opstellers van de petitie. De actie verzamelde in korte tijd al 10.000 ondertekenaars. Sadiq Khan zou president van Londen moeten worden en de stadstaat zou ook tot de Schengen- en de eurozone moeten toetreden.

De oproep valt samen met serieuzere afscheidingsplannen in Schotland en Noord-Ierland. Daar bekijken politici die zich toch al niet zo tot de Engelsen aangetrokken voelen, hoe ze van de brexit hun vertrek uit het Verenigd Koninkrijk kunnen maken. Het is vooral Engeland dat voor de brexit heeft gestemd. Lidmaatschap van de EU is in de veel dunner bevolkte landsdelen Noord-Ierland, Schotland en Wales erg populair, net als in de internationaal en Europees georiënteerde metropool Londen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Echt heerlijk om te lezen hoe zuur de verliezers reageren op de keuze van de Britse burgers voor onafhankelijkheid.

  2. Raymond de Greef

    Mooie he al hadden ze met een krappe minderheid gewonnen dan was er geen vuiltje aan de lucht maar nu hebben ze verloren en moet het over? Democratie net zo lang door gaan totdat de politieke elite hun zin krijgen!! wat een farce zeg ! En Rutte beweert ook nog dat wij nederlanders in de Eu willen blijven ,Meneer Rutte ik wil wel een weddenschap doen schrijf maar een referendum uit ! ls je er zo zeker van bent ! nee zijn EU baantje staat op de tocht ik weet zeker dat Nederland gaat voor een NEXIT!!! we met die ongekozen dictators !!

Reacties niet toegestaan