Aangifte tegen Ebru (“Kutmocro’s, ik haat jullie”) Umar wegens haatzaaien

Columniste/Bekende Hatende Nederlander (BHN) Ebru Umar wacht ook in Nederland mogelijk een strafzaak wegens groepsbelediging, haatzaaien en discriminatie. Activist Frank van der Linde heeft vandaag in Amsterdam aangifte gedaan. Umar ging zondag helemaal los, nadat volgens haar zeggen haar telefoon was afgepakt door kutmocro's. 'Kutmocro's, ik haat jullie en ik haat jullie moslimbroeders en zusters ook.' Ze gebruikte eveneens de roemruchte quote 'minder, minder, minder' van Geert Wilders. Ze voegde daar 'zeg maar nul' aan toe.

Volgens de aangifte tegen Umar liep ze filmend met haar telefoon op een groepje jongens af die haar weer filmden. De jongens pakten haar telefoon af en gingen ermee vandoor. Aan de diefstal ging wederzijds gescheld vooraf.

Voor activist Frank van der Linde is de maat nu vol. In het AD zegt hij: 'Ik heb zelf met Turkse activisten in Istanbul gedemonstreerd voor de vrijheid van meningsuiting, dus daar sta ik voor. Maar er is wel een grens aan die vrijheid. Ze slaat ronduit racistische taal uit. Niet alleen op Twitter, maar ook met haar column in Metro scheert ze alle Marokkanen over één kam. Waar is deze dame mee bezig? Ze slaat volledig door.'