Dodental aanslag Bagdad boven 200

Het aantal doden als gevolg van de bomaanslag in een drukke winkelwijk in Bagdad is opgelopen tot minstens 213. Meer dan driehonderd mensen raakten gewond, maakte het Iraakse ministerie van Volksgezondheid maandag bekend.

Een zelfmoordterrorist liet in de nacht van zaterdag op zondag een met explosieven geladen vrachtauto ontploffen in de overwegend sjiitische wijk Karrada. Daar waren veel gezinnen met kinderen op de been om te winkelen voor het einde van de ramadan.

De extremistische soennitische groep Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op. De groep onderstreepte daarmee zijn vermogen om aanslagen te blijven plegen, ondanks het verlies van zijn bolwerk Falluja, dat vorige maand door Iraakse regeringstroepen werd ingenomen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    Waar zijn nu al die protesterende moslims?
    “Geen Iraakse vlaggen op BigBen/Eiffel Toren/Paleis op de Dam/Brandenburger Tor. Geen woedende moslims op het Museumplein. Geen woedende moslims op het Malieveld. Geen woedende moslims op het Mediapark. Eigenlijk helemaal geen woedende moslims in Nederland (worden die lui alleen kwaad als er een karbonaadje op het fietspad naast een moskee wordt neergelegd”.
    GS

  2. Burgermans

    Dit toont nog maar eens aan waarom je geen asielzoekers uit die streken in je land moet toelaten.

Reacties niet toegestaan