Middelbare leeftijd begint bij 55 jaar

Middelbare leeftijd begint - veel later dan voorheen gedacht – bij 55 jaar, blijkt uit Brits onderzoek. Voorheen werd 36 jaar als het begin ervan beschouwd. Maar nu de mens steeds ouder wordt, trekt hij andere grenslijnen. De onderzochte 50plussers beschouwen zichzelf ook niet als oud totdat ze tegen de 70 lopen. En hoewel 7 van de 10 zichzelf middelbaar noemen, is de leeftijd waarop ze dat doen gemiddeld 54 jaar en 347 dagen. Eénderde vindt zelfs dat de middelbare leeftijd pas bij 60 begint. De middelbare leeftijd eindigt volgens het onderzoek bij de leeftijd van 69 jaar en 277 dagen. Zodoende is men dus 14 jaar middelbaar, en dat tot ver voorbij de pensioengerechtigde leeftijd. De 50plussers waren ook zeer positief over de voordelen van hun leeftijd. Meer dan de helft zegt meer zelfvertrouwen en ervaring te hebben en minder fouten te maken dan jongeren. Het concept van oud worden is duidelijk aan het veranderen: een generatie geleden was je met 60 al flink oud.

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Maar, van de pensioenleeftijd moet je afblijven, vond iedereen in het onderzoek. Die mag pas bij de volgende generatie omhoog. Solidariteit is namelijk eenrichtingsverkeer.

 2. FloatingSoulPeter

  Ik heb het al gehad hier.
  De grootste fout die ik gemaakt heb is om hier geboren te worden en aan te moeten horen dat je sociaal en solidair moet zijn e.d.
  Tevreden zijn met wat je krijgt.
  En vervolgens een wereld te ontdekken die nog steeds in de oertijd leeft en denkt dat die beschaafd is.

  Waar zijn al die andere beschavingen gebleven ?
  Ook met de noorderzon vertrokken door korruptie en machtsmisbruik ?
  Geniet dan nog maar even voor de hel losbarst.
  Want dan zal het monster in de beschaafste mens ontdekken.

  Nee, en er is GEEN god die je komt redden.
  De aarde zal te klein zijn.
  Rust zacht. 🙂

Reacties niet toegestaan