Obama ontdaan over schietpartij

De Amerikaanse president Barack Obama is ontdaan over het bloedbad in Dallas waarbij vijf politiemensen omkwamen en zes anderen gewond raakten. De daad vervult hem met afschuw, zei hij. Hij sprak van een ,,kwaadaardige en berekenende'' aanval op de politie.

Obama reageerde vrijdagochtend op het drama vanuit de Poolse hoofdstad Warschau, waar hij aanwezig is op de NAVO-top. De president zegde de autoriteiten in de Texaanse stad zijn volledige steun toe bij de afwikkeling van de ,,immense tragedie''. Hij wordt permanent op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de schietpartij.

,,We weten dat als mensen krachtige wapens gebruiken de aanvallen nog dodelijker en tragischer worden'', aldus Obama. Hij kondigde aan het debat over wapenbezit de komende dagen weer aan te zwengelen.

EU-leiders en NAVO-chef Jens Stoltenberg zeiden mee leven met de Amerikanen en brachten hun condoleances over aan de families van de getroffenen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    over die 2 zwarten die de flikken afmaakte, geen woord?

  2. Burgermans

    Zowel de politieagenten als de zwarten worden in hun eigen vooroordelen bevestigd door deze gebeurtenissen. Bedenkelijk dat Obama deze tragedies misbruikt om zijn persoonlijke mening over de wapenwetgeving te propageren.

  3. Jerapah

    Het blijkt weer eens dat hoe noodzakelijk is om de wapenwetgeving in Amerika te veranderen. Hoeveel zinloze moorden moeten er nog meer plaats vinden?

Reacties niet toegestaan