‘Schutter Dallas had grotere plannen’

WASHINGTON (ANP) - De man die afgelopen week vijf agenten doodschoot in de Amerikaanse stad Dallas had plannen voor meer aanvallen. Dat heeft de politiechef van Dallas, David Brown, zondag gezegd in het CNN-programma State of the Union.

Volgens Brown was Micah Johnson aan het oefenen met het vervaardigen en gebruiken van explosieven. Bij een huiszoeking vond de politie veel explosief materiaal. Als Johnson die had kunnen gebruiken zouden de gevolgen ,,verwoestend'' zijn geweest. ,,We zijn ervan overtuigd dat deze verdachte andere plannen had'', aldus Brown.

Johnson vond na de schietpartij de dood. Hij werd door de politie uitgeschakeld met een explosief, gemonteerd op een robot. Johnson had tijdens de mislukte onderhandelingen met de politie gezegd dat hij boos was over politiegeweld tegen zwarten. Hij wilde blanken laten boeten, en dan vooral politieagenten.

Maar, zei Brown, Johnsons plannen waren al vergevorderd toen vorige week twee zwarte mannen, in Minnesota en Louisiana, door politiekogels om het leven kwamen. Mogelijk is Johnsons door die incidenten wel eerder tot actie overgegaan.