Brusselse tiener vergokt 115.000 euro van zijn oma

Het leek een Brusselse tiener een goed idee om te gokken op het weerbericht aan de andere kant van de wereld. Daarvoor gebruikte hij de creditcard van zijn oma. Het kostte de hoogbejaarde vrouw uit Ukkel uiteindelijk 115.000 euro.

De 18-jarige kleinzoon zette bij iedere weddenschap 2.000 euro in. De ene keer probeerde hij te voorspellen hoeveel graden het zou worden in een stad aan de andere kant van de wereld. De andere keer zette hij geld in op hoeveel neerslag er de volgende dag zou vallen in een plaats dichter bij huis. Ook gokte hij op wisselkoersen van vreemde valuta.

Dagenlang verloor hij op deze manier geld op Chinese en Thaise websites. Steeds gebruikte hij oma's creditcard. De 82-jarige vrouw kwam er pas achter toen ze in haar brievenbus een rekening vond van haar American Express Gold, een kaart zonder maandelijkse limiet. Of ze even 115.000 euro wilde betalen.

De kleinzoon had overigens later meer geluk. Hij was blijven doorgokken en wist het verlies terug te brengen tot 23.333 euro. "Het drama is dat mijn zoon totaal geen spijt heeft", zegt zijn moeder.

Bron(nen):   De Morgen