Ontroerend: zoon zingt met dementerende vader

De Britse Ted MacDermott is erg dementerend, hij heeft de ziekte van alzheimer.  Zijn geheugen is slecht, hij is vaak erg verward en in zichzelf gekeerd. Door zijn ziekte is het moeilijk mensen te herinneren of een diepgaand gesprek te voeren.

Toen de Brit nog jong en ongehuwd was trad hij, samen met zijn bandje, bijna ieder weekend op in pubs en bars door het hele land. Hij had zo'n uitgebreid repetoire dat hij de Songaminute Man genoemd werd.

MacDermott is soms delen van zijn leven vergeten, maar de lyrics van de nu  'golden oldies' die hij voor zijn publiek als jonge knaap ten gehore bracht staan nog in zijn geheugen gegrift. Dat ontdekte zijn zoon wanneer hij tijdens autoritjes met zijn vader zijn favoriete nummers van vroeger draaide. Hij veranderde weer in de uitbundige troubadour die hij vroeger geweest was en zong alle teksten mee.

'Als we hem aan het zingen krijgen, dan is hij weer terug bij ons', zegt zoon Simon.

De zoon begon een Facebook pagina en een Youtube kanaal met hartverwarmende filmpjes van zijn zingende vader.  Met de filmpjes probeert zoon Simon geld in te zamelen voor het Britse Alzheimer Fonds.

Bron(nen):   De Morgen   AD