Werkzaamheden A1 nog tot ver in de middag

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg lopen nog door tot maandag 15.00 uur. De planning was 5.00 uur maar door ,,lastige sloopwerkzaamheden" loopt dit uit, meldt Rijkswaterstaat.

Vooral het verkeer richting Amsterdam zal hinder ondervinden. Vanuit Amersfoort is slechts één rijstrook open en vanuit Almere zal dit vanaf 10.00 uur ook het geval zijn.

Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging van meer dan 60 minuten. Ook op de omleidingsroute via de A27, A12 en A2 zal daardoor veel vertraging ontstaan. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zo mogelijk op een ander tijdstip te reizen of te overwegen om thuis te werken.

Rijkswaterstaat is bezig met grootscheepse werkzaamheden op de A1. De weg wordt compleet vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de oude spoorburg die de snelweg overspant gesloopt, waarna de nieuwe brug die er ligt, in gebruik kan worden genomen. Alleen het verkeer richting Amersfoort kan daar vanaf 5.00 uur nu gebruik van maken.

De sloopwerkzaamheden van de oude brug bij Muiderberg bleken veel lastiger dan voorzien. Het staal dat in de brug was verwerkt bleek erg stug en moeilijk te verwijderen. Ondanks een beschermende zandlaag (om het wegdek te beschermen tegen vallende stukken beton) is het asfalt van de A1 ernstig beschadigd. De herstelwerkzaamheden daarvoor duren dus nog tot ver in de middag.