Update uit Haren – Burgemeester: ‘Situatie nog buitengewoon ernstig’ (video + foto’s)

In Haren loopt het danig uit de hand.  600 man Mobiele Eenheid veegt centrum van Haren schoon. Live verslag via regionale omroep. De burgemeester zegt om 00.20 dat de situatie nog 'buitengewoon ernstig' is. Er zijn honderen relschoppers op weg naar Groningen, meldt een verslaggever van Radio-Noord. Via Twitter komen veel berichten met ooggetuigenverslagen. En er zijn ook ludieke tweets: @hansspekman  Haren van socialemedia naar massamedia naar massahysterie naar totale idioterie. ‏@ahmedmarcouch  Rellende tuig en hun ouders zijn verantwoordelijk! @LinkDeDownie  Er was eens een meisje uit #Haren. Die wilde opvallend verjaren. Ze plaatste een linkje maar miste 1 vinkje, nu zit heel Haren op de blaren! ‏@Politie  RT Foto's of filmpjes van \Haren? Upload ze op www.nationale-recherche.nl. Help ons relschoppers te herkennen. @BenPetersCDA Hou op zeg, er bestaat zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Niet meteen de overheid of de media de schuld geven. Echt onzin. @mickhummel Kutvolk zijn we hoor. bah. @jurreveen Zuckerberg: "The thing that we are trying to do at Facebook, is just help people connect and communicate more efficiently". Check. @WondermansLOU Is het nou Slagharen? Of de Slag om Haren? ‏@bartvanmerwijk_ Trouwens.. Heeft iemand Merthe al gefeliciteerd met haar 16e verjaardag? Dat het maar een dag om nooit te vergeten mag worden. @SticksFTG En mensen in Haren, tis klaar hè nou. Douchen en naar bed.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  En wie gaat er voor de kosten opdraaien?
  Zeer waarschijnlijk niet de daders, zo die überhaupt al opgepakt worden. Nee, de belastingbetaler, de bewoners zelf of anders wel de burger via een verhoging van de verzekeringspremies. Hoe dan ook, de normale, fatsoenlijke man is weer de dupe van rellende jongeren. Wat een land.

  In het buitenland, en dan m.n. in bepaalde vreselijke oorden, is men de Nederlandse jeugd ook al langer spuug- en spuugzat. Begrijpelijk. Zet wat Nederlandse hangjeugd bij elkaar, gooi er een fustje alcohol tegenaan, en het is wachten op problemen. Want er móet en zál wat gesloopt worden. Gooi een paar honderd van zulke kansloze debielen bij elkaar, en het is ronduit oorlog.

  Ik las dat er een bejaard stel angstig in het donker in hun huis zat, terwijl hun schuur buiten gesloopt werd door krankzinnigen en mentaal gestoorden. Inmiddels schijnen er ook auto’s in brand te zijn gestoken. Waanzin is het. Complete waanzin.

  Door de burgemeester, door de politie en door de familie van de jarige zelf was aangegeven dat er geen feest zou zijn in Haren. Als er dus drie keer wordt gezegd dat er geen feest is en drie keer wordt opgeroepen om niet naar Haren te komen, en je besluit in al je oneindige wijsheid tóch te gaan, dan ben je medeschuldig aan de rellen en alle overlast, en in mijn ogen dus ook aansprakelijk voor alle geleden schade. Ook als je niet actief hebt meegedaan aan het slopen van andermans bezit. Maar zoals gezegd, de daders zullen de dans wel weer ontspringen. De schuld zal wel weer worden afgeschoven op de gemeente of de politie. “Dan had men maar een bierpomp en een dj in een nabijgelegen weiland moeten regelen”. Yeah right. Want dan waren er natuurlijk geen rellen geweest en was er niets gesloopt…

  Een groot deel van de Nederlandse jeugd is inmiddels echt afgezakt tot het niveau van een zwakzinnige debiel.

  • Gerardus Molema

   En toen was er een DJ op 3FM, notabene een publieke zender, die heeft opgeroepen ‘gezellig’ naar Haren te komen wetende dat er geen feest was en dus vrolijk meedeed aan de hype. Ik ga er dan ook vanuit dat deze man spoedigst zijn ontslag indient bij zijn werkgever.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Edward

  Laf stelletje.Zootje rot-tuig.Dat n.a.v. aankondiging op Facebook.Door internet wordt de wereld een groot gekkehuis?Lijkt er op.

 3. Pietje_Precies

  lekker neerknuppelen die gasten. ze komen maar voor 1 ding en da’s rellen. Nee, weet je wat we doen, we zetten gratis bussen in! En we gaan kijken of ze voor rede vatbaar zijn en in willen stappen. Malloten. Keihard Haren uitmeppen. Als je ouders je niet opvoeden, moet de staat het maar doen, maar dan wel zo, dat je de volgende keer wel 5x nadenkt voordat je hier aan meedoet….

 4. gerrit52

  ik denk zomaar dat dat meisje, en haar familie, beter kan gaan verhuizen.
  natuurlijk kunnen we wel te keer gaan over het feit dat er zo weinig politie op de been was en dat er toch weer slap werd ingegrepen, maar het geeft natuurlijk in hoge mate aan hoe het met onze jeugd heden ten dagen is gesteld. je zult dat zooitje voor je deur hebben staan.
  echt, op dit soort momenten schaam ik me diep voor mijn medelanders.

Reacties niet toegestaan