In Gouda kom ook een ‘Haren’

Ook in Gouda kunnen rellen uitbreken zoals vrijdagavond in Haren. Op Facebook worden op dit moment duizenden mensen uitgenodigd om zaterdag 27 oktober naar Gouda te komen. Dat meldt Omroep West. Op Facebook is een uitnodiging uitgegaan voor een feest op de Markt in Gouda. Nu al zijn ruim 20.000 mensen uitgenodigd voor het feest. Dat aantal kan explosief toenemen. De uitnodiging voor 'het grootste feest van het jaar' is aangemaakt door 'Project X Gouda'. De bedoeling van de organisatoren is naar eigen zeggen te laten zien dat het ook anders kan dan in Haren.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Willem Brouwer

  Kansloos

 2. SanderHuiberts

  Opsporen en oppakken die gasten.. Ik hoop dat dit geen trend gaat worden hier in Nederland..

 3. SanderHuiberts

  Opsporen en oppakken die gasten.. Gelijk een voorbeeld stellen, anders lopen dit soort geintjes uit de hand..

 4. PJBrens

  Oppakken en financieel aansprakelijk stellen. Verder taakstraf plantsoendienst, tuinen herstellen.

  • Ron Kersten

   Deze gasten wil je niet op straat zien met een taakstraf, wie weet wat voor een onzin ze dan weer uithalen met onze plantsoenen en tuinen. Bovendien is taakstraf lekker anoniem en dat werkt dus niet. Zet ze openlijk met een bord om de nek midden in het centrum van Gouda met de tekst : ik ben dom geweest en zal nooit meer een Project X feest op de markt organiseren. Zorg dat het goed zichtbaar is en laat de bevolking weten dat ze verwensingen naar hun hoofd mogen slingeren (hekje eromheen zodat geen geweld of fysiek contact mogelijk is).
   Zo’n ervaring maakt misschien indruk, een taakstraf niet….

   (in antwoord op PJBrens)
 5. Tomas Leon

  Feestje?
  Toegangswegen sluiten naar Gouda.
  Mensen in Gouda hebben niet om dit feestje gevraagd.
  Er zullen best leuke en gezellige mensen tussen zitten, helaas voor de inwoners van Gouda ook een aantal boefjes.

 6. Ron Kersten

  Stelletje idioten !
  Oppakken die “organisatoren” en dan met foto en naam op TV, openlijk aan de schandpaal met de boodschap dat iedereen die er op af komt hetzelfde lot wacht en er geen feest komt.
  Niemand zit hier op te wachten en iedereen die er toch op afkomt moet gewoon direct opgepakt worden en teruggestuurd ruim voordat ze Gouda bereiken. Helaas voor de goedwillenden en inwoners van Gouda e.o. zitten er blijkbaar toch altijd relschoppers en vernielzuchtigen bij.

 7. Jannie Ooms

  De organisatoren kunnen misschien worden opgepakt als hun uitnodiging er een is die oproept tot geweld. Maar dat zal vast niet.

  Echter, anders dan de familie van Merthe kunnen in dit geval de organisatoren wel aansprakelijk worden gesteld voor de schade die wordt veroorzaakt door hun moedwillige oproep om voor een zonder vergunning te houden massaal feest naar Gouda te komen.

  • Ron Kersten

   Ik begrijp dat het juridisch niet zo makkelijk zal zijn om ze preventief te laten oppakken, maar als de burgemeester het perse wil dan kan er veel met een noodverordening. Helaas heb ik weinig vertrouwen in hem, gezien zijn staat van dienst met groepen Marokkaanse relschoppers.
   Gaat het ook deze keer fout dan breekt de hel los en gaan burgers het heft in eigen hand nemen en dan escaleert het pas echt. Je kunt er op wachten tot een burger-collectief opstaat en oproept tot het eruitknuppelen van bezoekers om hun eigendommen te beschermen: het mag niet maar ik zou er wel begrip voor kunnen opbrengen.
   Als de organisatoren echt goedwillend zouden zijn dan pakken ze het anders aan. Het feit dat ze het midden in de stad organiseren is voor mij een teken dat ze niet goed bij hun hoofd zijn, dat kan gewoon niet voor dit soort grote aantallen bezoekers !
   Een happening als Kaarsjesavond in Gouda is al massaal en vergt veel organisatie in en rond de stad. Voor grote groepen jongeren waar drank ook een rol speelt is dat gewoon niet te handhaven op zijn kleine oppervlakte als de markt, Kleiweg e.o.
   Doe het dan midden in een weiland ver buiten de bewoonde wereld.
   En voor alle andere “organisatoren” in het land : houd daar mee op en doe het niet !

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan