Floortje, Geer&Goor en Penoza in race voor Gouden Televizier-Ring

Floortje naar het einde van de wereld (Vara), Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV) zijn de drie finalisten voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

Dat werd maandagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. De drie programma's versloegen daarmee onder meer Heel Holland bakt, Beste zangers en Dance dance dance.

Voor de nominaties was bijna een miljoen stemmen uitgebracht. Behalve in de categorieën Gouden Televizier-Ring gebeurde dat ook voor de Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice.

De 51e Gouden Televizier-Ring wordt donderdagavond 13 oktober uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala, dat dan ook op NPO1 is te zien. Het publiek kan tijdens het gala nog eenmaal stemmen op zijn favoriet uit de top drie.

Bij de finalisten zitten ook de presentatoren Art Rooijakkers (AVROTROS), Humberto Tan (RTL 4) en Johnny de Mol (RTL 4) en de presentatrices Chantal Janzen (RTL 4), Floortje Dessing (Vara) en Geraldine Kemper (BNN).