Gratis online studeren blijft groeien

Coursera is een Amerikaans bedrijf dat studenten de mogelijkheid biedt om online cursussen te volgen. De cursussen worden aangeboden door verschillende universiteiten en zijn geheel gratis.

Onlangs versterkte het netwerk van Coursera zich met 17 topuniversiteiten. Hierdoor komt de website op een totaal van 33 verschillende universiteiten verspreid over de hele wereld. Naast diverse Amerikaanse universiteiten zijn bijvoorbeeld ook de universiteiten van London, Melbourne en Hong Kong op de website te vinden.

Samen bieden deze universiteiten in totaal 200 verschillende cursussen aan. Hier kun je kijken of er misschien iets van je gading tussen zit.

Wereldwijd gingen 1,3 miljoen studenten je al voor. Helaas is het (nog) niet zo dat je een officieel diploma kan behalen met deze vorm van online studeren. Wel bieden de meeste cursussen een oorkonde aan, andere zijn simpelweg om je te helpen bij je studie.

Concurrent EdX – opgericht door Harvard – denkt hier zijn voordeel uit te kunnen halen, door wel een officieel diploma te gaan aanbieden na het behalen van een examen.

Bron(nen):   De Morgen