Zwitserse ouders hebben zoon zo erg verwend, dat hij naar een speciale school moet

Een zevenjarige jongen moet in Zwitserland naar een speciale school, omdat hij door zijn overbeschermende ouders niet in staat is om dingen zelf te doen. Dat oordeelde het hoogste gerechtshof van het land.

Het kind, dat in de Zwitserse pers Marco wordt genoemd, is zo erg verwend dat kinderpsychologen hebben vastgesteld dat hij ontwikkelingsproblemen heeft en zowel op sociaal als intellectueel vlak achterloopt op leeftijdsgenoten.

De psychologen zeggen dat zijn ouders 'alle obstakels in zijn leven verwijderden' en hem weg hielden bij kinderen van zijn eigen leeftijd. Dat schrijft Zwitserse krant Sonntags Zeitung. Het gepamperde afgezonderde leven van het kind heeft hem onbekwaam gemaakt voor een normale schoolomgeving. De ouders gaan het oordeel aanvechten bij het Europees hof.

De zaak komt nadat de Zwitserse stichting Pro Juventute een rapport publiceert waarin staat dat kinderen nog geen half uur per dag zonder toezicht buiten mogen spelen in het land. "Terwijl kinderen in de jaren zeventig drie tot vier uur per dag buiten waren, is de situatie tegenwoordig een stuk somberder," aldus de organisatie.

Bron(nen):   Daily Mail