Australië wil witte haaien preventief doden

In West-Australië wil men drastische maatregelen treffen om het risico om door een witte haai aangevallen te worden te verminderen. Na een reeks van dodelijke incidenten - 6 zwemmers en surfers werden dit jaar aangevallen door een haai en 5 van hen overleefden dat niet - zouden haaien die 'een onmiddellijke bedreiging' vormen voor zwemmers en watersporters gedood mogen worden, ook als zij nog nooit een mens aangevallen hebben. De bedreiging houdt in dit geval in dat de haaien te dicht in de buurt van de kust komen. Onnodig te zeggen dat de dierenbescherming daar niet blij mee is. Grote witte haaien vormen namelijk een beschermde diersoort. Tot nu toe mochten zij pas gedood worden nadat ze iemand aangevallen hadden. Volgens het nieuwe voorstel mogen ze ook 'proactief' gedood worden. Systemen zoals real-time GPS tracking zouden deel uitmaken van het plan, maar er zou ook worden geïnvesteerd in meer onderzoek naar het gedrag van haaien, in jetski's voor de reddingsbrigade en een bewustwordingsprogramma voor de strandgangers.

Bron(nen):   BBC News      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. $26987359

  Het zijn inderdaad wel onverwachte verassingen .
  zeebaasjes die de tanden slijpen als ze iemand reuken !!

 2. grasspriet

  Wel ja, gewoon om zeep helpen. Stel voor dat ze hetzelfde met alle diersoorten doen, en ja mensen zijn ook dieren, die mogelijk, ooit eens, heel misschien een misstap begaan in hun leven.
  Lets make the world a saver place.

 3. WimB

  Kijkend naar de reeks van incidenten heb ik eerder de indruk dat witte haaien zijn begonnen met het preventief doden van australiërs.

  • nadine_v

   Voor zover ik weet zijn mensen geen bedreigde diersoort, ook West-Australiërs en zeker toeristen niet. Dus …

   (in antwoord op WimB)
 4. Bert Hilhorst

  Waarom alleen Witte Haaien?, dit riekt naar discriminatie.

 5. FloatingSoulPeter

  Wat een lekkere scheur hebben die beesten toch.
  Echte vreetmonsters. 😉
  Je, zal maar zo’n bekkie hebben.

Reacties niet toegestaan