Vader schiet zijn zoon dood omdat hij denkt dat het een inbreker is

In de Amerikaanse staat Connecticut heeft Jeffrey Giuliano zijn eigen zoon doodgeschoten nadat die zich had vermomd als inbreker. De 15-jarige jongen had een skimuts op was, gewapend met een mes, naar het huis van zijn tante getrokken. De tante belde naar haar broer, de vader van de jongen, voor hulp. De vader kwam ter plaatse en schoot de inbreker door het hoofd. Volgens de politie zou de vader uit zelfverdediging gehandeld hebben nadat de 'inbreker' hem had benaderd. Volgens de buren was de man radeloos toen hij de muts van het gezicht van de dode inbreker trok.

Bron(nen):   Newser      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Omdat het toevallig zijn eigen zoon is heeft het nieuwswaarde, anders had geen enkele amerikaan er van opgekeken.

  Iedere amerikaan heeft een wapen (of meerdere wapens) en knalt er maar vrolijk op los, zo lijkt het.
  Hier zou een heftige discussie ontstaan over het wapenbezit maar daar wordt het beschouwd als burgerrecht om wapens te hebben en te gebruiken. Ook nu zal er niets veranderen daar : er zal niet eens discussie over worden gevoerd. De wapenlobby is daar oppermachtig en zal gewoon doorgaan met idioot veel wapens en munitie in omloop brengen en houden. De mensen daar leven nog steeds in het wilde westen en daar horen nu eenmaal wapens en schotwonden bij, soms met de dood tot gevolg. Wij hebben daardoor op TV voldoende amerikaanse TV series en films om te genieten van dat schietgrage volkje, jammer dat dit soms ook in het echte leven op straat gebeurde.

  Tja… er is een gezin ontwricht door dit tragische voorval maar hoevelen sterven er daar dagelijks door dit soort wapengeweld?

  Je moet je echter ook afvragen wat zo’n joch bezielt om met skimuts op in te breken bij zijn tante en gewapend met een mes zijn gewapende vader te “benaderen”. Nu is het zijn vader maar het had ook een ander persoon kunnen zijn dat hem had betrapt en zichzelf daarop verdedigde met een vuurwapen.
  Domme jongen… en zeer traumatisch voor zijn vader en de rest van de familie.

  • Leon Swinkels

   even een nuance: ik heb bovenstaande bericht “leuk” bevonden omdat het een reactie is waar ik het mee eens ben. Uiteraard is niets aan bovenstaande daadwerkelijk leuk.

   (in antwoord op Ron Kersten)

Reacties niet toegestaan