Scholier (15) pleegt na pesterijen over zijn donkere huid zelfmoord

Tharuksan Selvam uit Heerlen  benam zich aan het eind van de kerstvakantie het leven. Volgens zijn familie omdat hij niet meer opgewassen was tegen de pesterijen. Hij zou zijn afgeperst door medescholieren, voor maaltijden bij de McDonald's, schrijft zijn zus. Toen hij dat weigerde, werd hij volgens haar gepest en gediscrimineerd vanwege zijn donkere huidskleur. Ook zou de tiener slachtoffer van cyberpesten zijn geweest. Na een eerdere zelfmoordpoging zeven weken geleden lukte het  de jongen aan het einde van de kerstvakantie wel. De familie verwijt hulpinstellingen en school 'gemakzucht en onoplettendheid'.

Vrienden op Facebook:

Je was te zachtaardig, te gevoelig, te lief om je te verdedigen tegen de lafaards. Want dat zijn ze. De echte held ben jij en je ziel is nu vrij. Heb medelijden met de pesters. Levenslange straf gaan ze tegemoet, gevangen in schuld, schaamte, spijt en zelfverwijt. Karma...

Het is niet te bevatten wat zelfs zo jonge mensen leeftijdgenoten kunnen aandoen.

Helaas was je te jong en nog niet sterk genoeg om aan de immense druk te weerstaan.

De school van Tharuksan Selvamwas al langer op de hoogte, schrijft het AD, maar de directeur kan om privacy-redenen niet vertellen wat er precies speelde rondom de leerling. ,,Maar er was zeker iets aan de hand. Hierbij zijn ook de huisarts, zorginstellingen en zelfs de politie betrokken geweest. Het is nu van belang dat alles goed wordt onderzocht''.

Bron(nen):   AD