Moeder vertelt hoe haar lieve vrolijke dochtertje veranderde in een sadistische moordenares

De Britse Joanna Dennehy kreeg in 2014 levenslang voor het doodsteken van drie mannen en poging tot moord op twee anderen. Haar moeder vertelt nu voor het eerst hoe haar lieve kleine dochtertje veranderde in een brute moordenares.

Dennehy, dertig jaar oud toen ze de moorden pleegde, zei destijds tegen een psychiater: "Ik vermoordde de mannen om te kijken hoe het zou voelen. Om te zien of ik echt zo kil was als ik dacht. En toen ging ik gewoon maar door."

Haar moeder Kathleen kan het nog steeds niet geloven. "Vroeger was ze gewoon een vrolijk meisje dat graag naar de speeltuin ging. Ze was erg gevoelig. Als ze op een worm ging staan, was ze helemaal verdrietig omdat ze bang was dat hij zou sterven. Ze was lief tegen iedereen. Leraren zeiden altijd dat het zo'n leuk meisje was."

Maar toen ze ouder werd begon Dennehy te spijbelen, te drinken en drugs te gebruiken. Haar vader Kevin zegt: "Ze zeggen dat kinderen op die leeftijd een moeilijke periode hebben dus we dachten eerst nog: ze gaat op haar vijftiende het huis uit, maar komt op haar achttiende weer terug." Maar volgens haar moeder escaleerde het volledig.

Haar ouders willen nu niets meer met haar te maken hebben. "Voor mij bestaat ze niet meer, omdat ze mensen heeft gedood. De vrouw die de moorden pleegde is niet mijn dochter. Mijn dochter is dat lieve veertienjarige meisje dat nooit meer thuis kwam."

Serial killer Joanna Dennehy poses with a decorative dagger while on the run for murder

Her mother Kathleen has spoken about her daughter's horrific crimes for the first time

 

Bron(nen):   Daily Mail