“De piloot zei: er is een scheur in het toestel. En dan: stilte”

Een vlucht vol Belgische vakantiegangers stond doodsangsten uit. Een Boeing 737 van TUI moest zaterdag in allerijl landen in Brussel. "De voorruit was gebarsten, maar wij zaten zonder informatie. De stewardessen zeiden niets," getuigt passagier Michéle Messelier (54) in het Het Laatste Nieuws.

Het vliegtuig steeg zoals gepland om 15.50 uur op uit Luik. Maar de passagiers kwamen niet om 18.15 uur aan in het zonnige Alicante. "Enkele minuten na het vertrek wist ik dat het verkeerd zou lopen," vertelt Messelier. "Het vliegtuig kreeg geen hoogte en we bleven maar rondcirkelen boven de streek van Luik. Het leek alsof we er maar niet in slaagden om verder op te stijgen."

Het toestel bleef pogingen doen om hoogte te winnen, maar moest telkens weer dalen. "Het leek echt alsof we bij momenten drukverlies hadden. Iedereen keek gestrest en in paniek naar elkaar," zegt ze. Een andere passagier vertelt: “Het vliegtuig maakte een soort bocht. We werden al wel wat bang. Stewardessen liepen heen en weer zonder iets te zeggen. En toen zei de piloot plots: er is een scheur in het toestel. En dan: stilte.”

Het vliegtuig kon uiteindelijk zonder problemen landen in Brussel. “Toen zagen we de schade pas. De voorruit was volledig ontploft.” TUI spreekt van een landing "uit veiligheidsoverwegingen," maar stelt dat er geen gevaar was.

Bron(nen):   HLN