Hoe kun je die collega die jou niet mag ontwapenen?

Geen idee waarom die ene collega je altijd altijd als lucht beschouwt, of je met een frons aankijkt. Veel mensen hebben zomaar en zonder reden een hekel aan anderen. Robert Cialdini, psycholoog aan de Arizona State University, geeft in het Amerikaanse zakenblad Forbes twee manieren weg om die vervelende situatie te veranderen. Ongewenst omdat je tenslotte samenwerkt in een bedrijf, en ongewenst omdat het je werk in de weg zit. Als je de verstandigste bent in het aangaan van netwerkrelaties, dan kan het ontwapenen op twee manieren: 1. Geef een compliment aan degene die jou negeert. Dat kan lastig zijn, maar als je objectief bent heeft de persoon in kwestie ook goede eigenschappen. Het zal op  den duur de lucht klaren. 2. Vraag advies aan die persoon die jou niet ziet staan. Wat er dan gebeurt? Hij/zij gaat je aardig vinden, er ontstaat een werkrelatie en die zal steeds beter worden.

Bron(nen):   Forbes      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Slijmen, noemen we dat op zijn Hollands. Het zou best wel eens kunnen werken, maar bij mij zou mijn gevoel voor eigenwaarde me in de weg zitten, vrees ik.

  • Le_bon_sauvage

   teveel ego getuigt juist van weinig zelfrespect.

   slijmen is ongepast en eenzijdig positief aan iemands jurk hangen, maar complimenteren is een teken van balans, en als je ‘t afwisselt wordt je gefundeerde kritiek ook eerder geaccepteerd.

   genoemde 2 tips zijn goed, hoewel redelijk open deuren. Mensen persoonlijk betrekken, dat werkt.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan