Chinees restaurant dicht bij ontdekking van dood hert in de keuken

Een Chinees restaurant in Kentucky moest de deuren sluiten nadat een aangereden dood hert in de keuken werd gevonden. Vorige week zagen gasten van het restaurant hoe een dood hert in een vuilnisbak gepropt naar de keuken van het restaurant werd gesleept. Inspecteur van de hygiënische dienst Lawson arriveerde kort na een telefoontje van een verontruste gast, om te concluderen dat er inderdaad een dood hert in de keuken lag. Volgens Lawson waren de ingewanden van het dier al verwijderd wat op zichzelf al allerlei hygiënerisico’s met zich meebracht. De zoon van de restauranteigenaar gaf toe het aangereden hert langs de weg te hebben gevonden. Het restaurant werd direct gesloten en de zoon kreeg een boete voor het ‘hebben van een ongemerkt hert’. Gasten, die het hele voorval zagen terwijl zij in het restaurant aten, waren geschokt. Volgens Lawson gaf de restauranteigenaar aan geen intentie te hebben om het hertenvlees aan gasten voor te schotelen. Het restaurant mag heropend worden zodra inspectie aangetoond heeft dat het volledig gereinigd en ontsmet is. In sommige Amerikaanse staten, net als in Nederland, is het toegestaan om aangereden wild mee naar huis te nemen voor eigen consumptie.

Bron(nen):   Huffington Post      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Roadkill, noemen ze dat daar. Er zijn heel wat Amerikanen die een net aangereden dier gewoon meenemen en thuis schoonmaken en opeten.

  • Le_bon_sauvage

   noemen ‘t zelfs road pizza, hoewel dat meer refereert aan de platte staat van overreden dieren dan aan de eetbaarheid.

   maar iedereen die wel eens in China is geweest weet dat Chinezen alles eten wat los en vast zit. 1,3 miljard Chinezen voeden is ook geen sinecure lijkt me.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan