Amerikaanse vliegmaatschappij weigert vrouwen in leggings

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines kreeg de hoon der natie over zich heen, nadat drie meisjes niet aan boord mochten, omdat ze een legging droegen.

De prominente anti-wapenactiviste Shannon Watts twitterde over het incident. Ze schreef dat de meisjes pas het vliegtuig in mochten als ze een jurk over hun legging aantrokken. Watts beschuldigde United van het veroordelen van vrouwenkleding en het seksualiseren van jonge meisjes. Een van hen was nog maar tien jaar oud. Een vader in korte broek mocht wel gewoon het vliegtuig in, voegde de activiste nog toe.

In eerste instantie verwees de vliegmaatschappij naar een regel in de algemene voorwaarden. Daarin staat dat mensen op slippers of in ongepaste kleding mogen worden geweigerd. Later schreef het bedrijf dat de betreffende passagiers reisden met een kortingspas voor vrienden en familie van luchtvaartpersoneel en ze zich daarom aan strengere kledingvoorschriften moesten houden.

Verschillende bekende Amerikanen reageren boos en zeggen hun vluchten om te boeken. Ondertussen zal supermodel Chrissy Teigen de volgende keer enkel in een spijkerbroek en een sjaal reizen.

Bron(nen):   Huffington Post