Poch: ik heb geen mensen uit vliegtuigen gegooid

'Het is een politieke zaak', zegt de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch die al drie jaar vastzit in Argentinië. Hij wordt er van verdacht als piloot te hebben gewerkt op de zogeheten dodenvluchten tijdens het regime van Videla. Toen werden tegenstanders boven zee uit vrachtvliegtuigen gegooid. Journalist Arnold Karskens heeft hem in gevangenschap geïnterviewd en dat is vanavond te zien bij het programma De Vijfde Dag. 'Ik twijfel niet dat er wel slachtoffers zijn gevallen in die tijd, maar dat betekent niet dat ik het heb gedaan', zegt Poch in een clip die op de website van de EO staat. 'Daar ben ik zeker van. We gaan mijn onschuld bewijzen.'

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Het is schandalig dat Nederland (Donner) heeft meegewerrkt aan de ontvoering op het Spaanse vliegveld van deze man. Alleen op basis van geruchten zit hij al drie jaar in de cel.

    Hij was straaljagerpiloot, nota bene. In geen enkele luchtmacht zal een jachtvlieger in een transporttoestel vliegen. Zonder een flard van bewijs is hij opgesloten en slachtoffer van het verraad van de Nederlandse regering en de trage rechtsgang in Argentinië.

    Het wordt tijd dat Nederland optreedt en van Argentinië eist dat Poch nu zo spoedig mogelijk vrijkomt. De man is onschuldig.

Reacties niet toegestaan