Obama waarschuwde Trump tegen Flynn

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde zijn opvolger Donald Trump om de post van nationale veiligheidsadviseur niet aan Michael Flynn te geven. Dat meldde een oud-medewerker van Obama maandag. Flynn werd toch benoemd, maar binnen een maand al weer ontslagen nadat hij in opspraak was gekomen wegens zijn contacten met Russische functionarissen.

Obama gaf de waarschuwing tijdens een ontmoeting met Trump twee dagen nadat deze de presidentsverkiezing had gewonnen op 8 november. Een woordvoerder van het Witte Huis bevestigde dat ,,president Obama had laten weten dat hij niet bepaald een fan was van generaal Flynn''. Dat kwam volgens woordvoerder Sean Spicer niet als een verrassing, ,,gegeven het feit dat Flynn voor Obama had gewerkt en een uitgesproken criticus was van de tekortkomingen van president Obama, vooral diens gebrek aan strategie om IS aan te pakken''.

Flynn werd in 2014 door Obama ontslagen als directeur van de militaire inlichtingendienst (DIA) vanwege zijn volgens ingewijden 'ontwrichtende stijl van leidinggeven'.