‘Laatste hoop’ Segers bij Tjeenk Willink

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is woensdag bij informateur Herman Tjeenk Willink op bezoek. De ChristenUnie lijkt de laatst overgebleven mogelijke coalitiepartner voor VVD, CDA en D66 om een meerderheidskabinet te vormen.

D66 noemde samenwerking met de partij van Segers enkele weken geleden nog onwenselijk. D66-leider Alexander Pechtold gooide de deur toen bovendien dicht in een verkennend gesprek. Na het afhaken van GroenLinks en de weigering van SP en PvdA om aan te schuiven, wordt toch weer naar de ChristenUnie gekeken.

VVD, CDA en D66 hebben tegen elkaar uitgesproken dat ze een kabinet willen dat links en rechts verbindt. Dat was vooral de wens van Pechtold. De verbinding tussen links en rechts moet vooral blijken uit de inhoud, zei VVD-leider Mark Rutte dinsdag.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    En nu snel Sjinkie naar huis toe sturen en dan eindelijk serieus aan een rechts minderheidskabinet beginnen.

  2. Sholem Asch

    Één grote poppenkast, lekker ‘clubje’ bij elkaar, het ‘weekdier’ Pechtold….eindelijk na vele jaren, is daar nu eindelijk zijn kans om mee te regeren in zicht, en dat gaat deze, met alle winden meewaaiende laffe herder, zich niet ontglippen. Tsja….Buma, zou zijn neus nu nog groter worden, vormt natuurlijk wel een goed koppel met zijn even al zo, niet in de eerste leugen gestikte Rutte….en dan bedenkt dit clubje, gelijk maar weer even het ‘cordon sanitaire’! En dan maar de vaandel hoog houden, over democratie, maar daar hebben zij alle drie een broertje dood aan!

Reacties niet toegestaan