In een op de vijf resorts zijn kinderen verboden

Touroperators melden dat het aantal boekingen voor hotels waar kinderen verboden zijn spectaculair stijgt. Hoe dat komt? Het is erg treurig, maar ouders gaan liever zonder hun kinderen op vakantie.

Nadat zoon en dochter dus een jaar lang vijf dagen per week in de opvang zaten en de weekenden gevuld waren met sociale afspraken, gaan vader en moeder ook nog liever zonder de kinderen 'bijkomen van hun drukke bestaan'. En dan maar hopen dat ze elkaar nog herkennen op Schiphol.

Touroperator TUI vertelt: "Eerder ging het vooral om 50-plussers of koppels zonder kinderen die buiten het hoogseizoen voor zo'n hotel kozen. Maar nu zien we dat die ook middenin het hoogseizoen worden geboekt door vaak jongere koppels die hun kroost thuislaten."

Peter Hahn van hotelketen RIU: "Eén op de vijf resorts is nu al voorbehouden aan volwassenen." Iberostar wil op korte termijn 'adults only'-zones in alle hotels. "Gezinnen worden nog wel toegelaten, maar in een aparte vleugel met eigen zwembaden en restaurants - ver weg van de koppels die geen lawaai van kinderen willen." Het gezin niet langer als hoeksteen, maar als paria van de samenleving.

Bron(nen):   HLN