Topchirurge bekent moord dochter: “Werkdruk, scheiding, ziek kind. Dan kan de slimste mens domme dingen doen”

Topchirurge Mehrnaz D. (49) heeft bekend dat ze haar dochter Eline (14) heeft vermoord. Ze zou een zware depressie hebben door werkstress en een scheiding. Ook kon ze niet aan hoe haar dochter leed na een kankerbehandeling.

"In zo'n scenario kan zelfs de slimste mens de domste dingen doen", reageert gerechtspsychiater Hans Hellebuyck. De Belgische neurochirurge Mehrnaz D. was ernstig in de war toen ze woensdagmiddag werd aangehouden door de politie. Haar peperdure BMW i8 werd in beslag genomen. Eerder was de politie in haar appartement waar haar nieuwe vriend het lichaam van Eline had gevonden.

Het meisje kampte na haar kankerbehandeling met zware fysieke en geestelijke problemen. "Eline was nu kankervrij, nadat vorig jaar de tumoren in haar hoofd en rond haar schildklier behandeld werden", vertelt een collega-arts. "Maar door de behandeling bleef ze kampen met pijn en ongemakken."

Zo hebben patiënten met tumoren in de hals- en hoofdstreek na afloop vaak spraak- en slikproblemen. "Haar moeder kon er niet mee omgaan dat haar dochter het zo lastig bleef hebben en dat werd een voedingsbodem voor discussies met haar ex-man. Kort na het opstarten van de behandeling is het koppel gescheiden."

Bron(nen):   HLN