Prinses Alexia begint op middelbare school

Prinses Alexia gaat maandag voor het eerst naar de middelbare school, het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, waar haar oudste zus prinses Amalia aan haar derde jaar begint. Prinses Ariane bezoekt van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nu nog als enige de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar.

De in juni twaalf geworden Alexia heeft al lang uitgekeken naar de overstap, zo vertelde koningin Máxima vorige maand in Warmond aan het begin van de zomervakantie. ,,Alexia hoort de laatste twee jaar alleen maar verhalen over Sorghvliet. Deze docent, die docent. Natuurlijk is ze veel beter voorbereid dan toen Amalia aan haar middelbare school begon”, aldus Máxima.

Ze had de tijd op de basisschool ,,heel blij afgesloten”. ,,Ze heeft leuke vriendinnen, een leuke groep. Maar ze is er erg aan toe”, wist de koningin. Net als Amalia zal Alexia in principe op de fiets de elf kilometer vanuit Villa Eikenhorst in Wassenaar naar de school Den Haag afleggen, met beveiligers in haar kielzog.

Maandag is de eerste schooldag maar kort: er moeten boeken worden gehaald en er kan kennis worden gemaakt met klasgenoten. Het echte werk begint pas dinsdag.