Belgische moeder doodt twee kinderen na 27 pogingen

Mahacine B. uit het Brusselse Molenbeek heeft twee van haar vier kinderen om het leven gebracht. Ze lijdt aan münchhausen by proxy waardoor ze de kinderen bewust ziek maakt. "Ik wist niet wat ik ze aandeed. Ik ben geen moeder die haar kinderen doodt." Het begint in 2009 als de 36-jarige vrouw met haar ernstig zieke baby Romaïsse naar het ziekenhuis gaat. Maar alle hulp komt te laat. Het kind van tien maanden oud heeft ademhalingsproblemen en overlijdt. Negen maanden later komt Waed van ruim twee in het ziekenhuis terecht met dezelfde klachten. Hij sterft eveneens.

De kinderen hebben dan al meerdere malen in het ziekenhuis gelegen. Toch vermoedt niemand iets. Dat verandert bij baby nummer 3. Mohamed, die nog maar een paar weken oud is, heeft in zijn jonge leventje al vier keer op de intensive care gelegen. Als Mahacine weer op de Eerste Hulp zit, is er een kinderarts die de boel niet vertrouwt.

Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat de kinderen steeds moesten worden opgenomen als ze alleen waren geweest met hun moeder. Ze heeft ze 27 keer proberen te vermoorden. Gisteren verscheen de zieke vrouw voor de rechter.

 

Bron(nen):   AD